SZTE TTIK 2022. május

2022. május 30.

A hagyományt követve idén is meghirdetésre került a SZTE Innovációs Díj Pályázat. A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

MSCI Open Day
2022. május 26.

Dear All,

We are organizing a Virtual Open Day event at MSCI, on the 9th June 2022. In the past years MSCI organized open days every spring and fall. Participants will have an opportunity to hear from our colleagues, Office Head and Executive Director of HR.


Attendees will have a chance to get to know the different departments and gain insights about the different career paths. Participants will also have the possibility to ask question during and after the event.


 

You can register at Eventbrite or using the QR code from the attached poster of the event.


If you have questions, please, do not hesitate to reach out to us.


Best Regards,

MSCI Open Day Organizers

2022. május 26.

Ismét Szegedre látogatott öregdiákunk, Magyarósi Csaba, aki hazánk egyik legnézettebb YouTubereként videóival több tízezer embert ér el nap mint nap. Korábban az SZTE kommunikáció és média szakjának hallgatója volt, ma a YouTube csatornáján oszt meg tartalmakat, főleg utazás és tech témákban. A TIK-ben megrendezett SzeBIT konferencián sikerült elcsípnünk egy interjúra.

2022. május 20.

Az FKA 2022-es Tagválasztási Bizottsága 2022. április 13-án azt az egyhangú határozatot hozta, hogy az alábbi tizenkét pályázó számára ítéli oda az FKA tagságot a 2022-2027-es időszakra.

2022. május 19.

Az MTA Fizikai Tudományok Osztálya Csillagászati és Űrfizikai Tudományos Bizottsága, az MTA SZAB és az SZTE TTIK Fizikai Intézet társszervezésében „Kozmikus körforgás” címmel nyilvános előadóülést rendeztek május 16-án a SZAB székházban, amelyen nagy hatású, szegedi kötődésű csillagászati eredményekről, hallhattak az érdeklődők.

2022. május 18.

Különleges centenáriumi esttel ünnepelt a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara május 12-én a Szegedi Nemzeti Színházban.

2022. május 16.

A Trianon utáni Magyarország egyetlen természettudományi kara önmagát, elődeit és alapítóit ünnepelte a 101. szegedi tanévben. Dékáni köszöntő és prodékáni anekdoták után a Szegedi Nemzeti Színházban díszelőadás és ünnepi fogadás tette emlékezetessé az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar közösségének 2022. május 12-i ünnepét.

2022. május 13.

Idén szeptember 29-30. között a Magyar Zene Házában nyitja meg kapuit a Brain Bar jövőfesztivál. Idén 8. alkalommal hozza el a fővárosba korunk legmeghatározóbb gondolkodóit és legvitatottabb témáit.

2022. május 09.

Május 13-án, pénteken délután az ELI-ALPS kutatóintézet - a Fizikai Intézettel közös szervezésben - különleges programokkal várja az érdeklődőket a Fény Napja alkalmából!

2022. május 06.
2022. május 04.

95 magyarországi tudományos műhelynek és intézménynek – kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkája elismeréseként – az MTA által Kiválónak Elismert Kutatóhely minősítést adományozott – tette közzé a listát 2022. május 3-án az Akadémia. A rangos elismerést elnyerte a Szegedi Tudományegyetem 9, ezen belül a Természettudományi és Informatikai Kar 4 kutatói műhelye.

2022. május 04.

A Szegedi Tudományegyetem Hírportálja már beszámolt arról, hogy az MTA 195. közgyűlésén a közös akadémiai jelöltlistára felkerült 110 kutató közül választotta meg az Akadémikusok Gyűlése a tudós testület új – rendes, levelező, külső és tiszteleti – tagjait. 2022. május 3-án kiderült: a Szegedi Tudományegyetem 20 akadémikusa mellé 4 új tagot választott az MTA, közülük hármukat szoros szálak fűzik a Természettudományi és Informatikai Karhoz.

2022. május 03.

A Szegedi Tudományegyetem alapításának 440. és Szegedre költözésének 100. évfordulóját ünnepeljük ebben a tanévben. A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézete, ebből az alkalomból centenáriumi rendezvényt szervezett. A múlt eseményeit összegző emlékkönyvet is bemutattak és a jövő reménységeit is megismerhettük, hiszen díjazták a Tudományos Diákköri Konferencia döntőseit.