Az Egyetemről  --  Szervezeti felépítés  --  Karok  --  Hírek és események  --  Hírarchívum  --  SZTE TTIK 2013. szeptember
SZTE TTIK 2013. szeptember

Kecsenovity_1

Londonban is bemutatta hőlégmotoros napkollektorát a vajdasági származású, SZTE-n tanuló Kecsenovity Egon. A különleges találmány mellett költséghatékony robottal, gyurmamozival és a nanotechnológiában végzett kutatásokkal is felhívta magára a figyelmet a magát csak megoldóemberként azonosító tehetség.

darpa

A csaknem színtiszta magyar összetételben (soraiban Maróti Miklóssal, az SZTE matematikusával) felálló Vanderbilt Egyetem csapata nyerte a DARPA (az USA védelmi minisztériumának kutató-fejlesztő ügynöksége) által meghirdetett „Spectrum Challenge” egyik versenyét.

2013. szeptember 27.

appra

Okos alkalmazás fejlesztéssel foglalkozol? Netán csak egyetlen alkalmazást írtál meg? Mindegy, ha büszke vagy appodra, mi most még büszkébbé teszünk. Magyarország legnagyobb alkalmazásfejlesztő versenyén megmutathatod alkotásodat.

2013. szeptember 27.

A szingapúri „Nanyang Technological University (NTU)” és a „The Global Round Table” között, NYU szívesen fogadna 10 kiváló magyar hallgatót egy négyéves PhD képzésre.

2013. szeptember 27.

Ha tudod a választ, akkor jelentkezz a Prezi által meghirdetett versenyre, amelyben megmutathatod a világnak, hogy miért vagy jó helyen!

palfi_kituntetes

A Francia Köztársaság Akadémiai Pálma Rend Lovag fokozatát vette át 2013. szeptember 20-án Hervé Ferrage-tól, a Francia Nagykövetség kulturális és együttműködési tanácsosától, a Budapesti Francia Intézet igazgatójától Pálfi György, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója, akivel ez alkalomból beszélgettünk.

Megjelent a Nemzeti Kiválóság Hírlevél negyedik száma, mely aktuális információkat, friss ösztöndíjkiírásokat, valamint a projekt céljait és eddigi eredményeit tartalmazza. Emellett aktuális rendezvényeinkről nyújtunk tájékoztatást, és a korábbiakhoz hasonlóan bemutatkozik egy újabb támogatottunk.

szupernova

Előadás a szupernóva-robbanások és a kozmikus porképződés kapcsolatáról - SZTE Szabadegyetem, 2013.09.25. (szerda), 18 óra SZTE TIK Kongresszusi terem

vadaspark_cvitamin

Nem mindennapi program zajlott le a Szegedi Vadasparkban. Megszokott dolog, hogy egyes szervezetek örökbe fogadnak egy-egy állatot. Ezúttal azonban nem egy zsiráf vagy oroszlán talált gazdára, hanem a tengerimalacok, akik ezt a tudományért tett múlhatatlan szolgálataikkal érdemelték ki.

kavehaz

Az SZTE Tehetségpont közérthető, élvezhető, érdekfeszítő tudományos témákat választott „kávé mellé”.

Dél-alföldi Innovációs díj
2013. szeptember 16.

Beadási határidő: szeptember 30.

A pályázati felhívás és útmutató az MTA honlapjáról letölthető.

facebook

Nyomj Te is egy lájkot, és értesülj közvetlenül az SZTE TTIK-val kapcsolatos legfrissebb hírekről!

rektori

A Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem is felkerült a Quacquarelli Symonds (QS) 2013/2014-es felsőoktatási világrangsorára. A lista élén ismét a Massachusetts Institute of Technology (MIT) áll.

zold_egyetem

A TÁMOP 4.1.1.C-2012/1/KONV-2012-0012 azonosítószámú „Zöld Energia Felsőoktatási Együttműködés” című projekt fontos szerepet játszik a Magyarországi egyetemek zöldenergia-kutatásának összehangolásában. Szeptember 10-én Debrecenben tartják a nyitórendezvényt.

2013. szeptember 04.
2013. szeptember 02.

modulo

Beadási időszak meghosszabbítva: 2013.09.04. 23:59

104_230x154.png

Legolvasottabb

Természettudományi és Informatikai Kar 2

Hírek, aktualitások *

Legújabb hírek

Rendezvénynaptár *