Ösztöndíjak, pályázatok

2023. november 29.

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

2023. november 27.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

2023. november 20.

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan

képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is

oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos,

aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

2023. október 26.

A Szegedi TTK Öregdiák Alapítvány az SZTE TTIK Kémiai Intézetével közösen meghirdeti a Nagypál István ösztöndíjprogramot a tehetséges és jó tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatók számára.

2023. október 25.

Kedves Hallgatóink! A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program 2023/24. tanévi működési szabályzata és pályázati felhívása megjelent, amely elérhető a www.kk.gov.hu elektronikus oldalon. https://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra pályázni 2023. október 27-ig lehetséges.

2023. október 20.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány programjában való részvételre.


2023. október 11.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Harman Becker Kft, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával együttműködve immáron második alkalommal hirdet „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” megnevezéssel ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt két kategóriában középiskolás diákokból álló csapatoknak, valamint egyetemi hallgatói csapatoknak.


2023. október 11.

Az SZTNH a 2023/2024 tanév őszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj pályázatot.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat arra motiválja a végzős hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi vonatkozásaiba, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

A pályázaton való részvétel során a hallgatók értékes szakmai képzést kapnak térítésmentesen, valamint szakmai támogatást pályázati anyaguk elkészítéséhez. A legjobb pályázatok kategóriánként komoly anyagi elismerésben részesülnek.

2023. október 04.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a GENE HAAS FOUNDATION alapítványtól nagy értékű támogatást nyert a számítógépes gyártás népszerűsítésére. A támogatás felhasználásával 2023-ban is meghirdetjük szakmai versenyünk második évfolyamát, II. Bánki-HAAS országos CNC programozási verseny címmel.


2023. szeptember 28.

NSUCRYPTO is the unique cryptographic Olympiad containing scientific mathematical problems for school students, university students and professionals from any country. Its aim is to involve young researchers in solving curious and tough scientific problems of modern cryptography. Every year there is about 800-1000 participants of NSUCRYPTO from more than 40 countries.

2023. szeptember 26.

a Miniszterelnökség meghirdette a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (a továbbiakban: MKÖ) 2024. évi pályázati lehetőségét mindazon fiatalok számára, akik a közigazgatásban képzelik el jövőjüket.


A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamába szeptember 15-től október 15-ig lehet pályázni az mkoprogram.hu weboldalon. Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, a 30. életévüket még be nem töltött, diplomás, magyar fiatalok karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet.

Pályázati felhívás a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjára a mobilitás támogatására 2023/2024
2023. szeptember 25.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik ország állampolgára pályázhat.


A pályázatok beadási határideje 2023. október 31. 16:00 óra. Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

2023. szeptember 20.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven.

2022. május 24.

Az ÚNKP, Bolyai + és további egyéb pályázathoz benyújtandó "A fogadó felsőoktatási intézmény szándéknyilatkozata a kutatás befogadásáról" c. dokumentumot a kar dékánja írja alá.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket