Ösztöndíjak, pályázatok

2023. október 04.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a GENE HAAS FOUNDATION alapítványtól nagy értékű támogatást nyert a számítógépes gyártás népszerűsítésére. A támogatás felhasználásával 2023-ban is meghirdetjük szakmai versenyünk második évfolyamát, II. Bánki-HAAS országos CNC programozási verseny címmel.


2023. szeptember 28.

NSUCRYPTO is the unique cryptographic Olympiad containing scientific mathematical problems for school students, university students and professionals from any country. Its aim is to involve young researchers in solving curious and tough scientific problems of modern cryptography. Every year there is about 800-1000 participants of NSUCRYPTO from more than 40 countries.

2023. szeptember 28.

Idén is megrendezi a Belügyi Tudományos Tanács a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet közös szervezésében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar, valamint az Egészségbiztonsági Nemzeti Labor Adatvezérelt Egészség Divízió szakmai támogatásával az Európai Kiberbiztonsági Hónap magyarországi kampánya keretében a Kiberbiztonsági Játs(s)zMa már ismert és kedvelt vetélkedőjét.

2023. szeptember 26.

a Miniszterelnökség meghirdette a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (a továbbiakban: MKÖ) 2024. évi pályázati lehetőségét mindazon fiatalok számára, akik a közigazgatásban képzelik el jövőjüket.


A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamába szeptember 15-től október 15-ig lehet pályázni az mkoprogram.hu weboldalon. Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, a 30. életévüket még be nem töltött, diplomás, magyar fiatalok karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet.

Pályázati felhívás a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjára a mobilitás támogatására 2023/2024
2023. szeptember 25.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik ország állampolgára pályázhat.


A pályázatok beadási határideje 2023. október 31. 16:00 óra. Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

2023. szeptember 20.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven.

2023. augusztus 30.

A Szegedi Tudományegyetem kiemelkedően eredményes TDK hallgatói részére

2023. augusztus 30.

Az SZTE SZAOK/FOK/GYTK/TTIK (Biológia, Molekuláris bionika, Kémia és Biomérnök szak) I. és II. éves hallgatói részére

2023. augusztus 24.

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara a Kari Tanács 2022. december 2-i ülésén hozott 27/2022/2023. KT.sz. hat. számú határozatára hivatkozással kari mobilitási ösztöndíj pályázatot hirdet a 2023-2024-es tanév őszi tavaszi félévére vonatkozóan.

2023. augusztus 23.

A Magyarországi Japán Nagykövetség idén is meghirdeti a MIRAI program nevű, rövid távú ösztöndíját. A MIRAI program a japán állam egyik legújabb ösztöndíja, melynek fő célja Japán bemutatása a külföldiek számára, egymás megértésének elősegítése, a tudományos párbeszéd erősítése és a jövő vezetői közötti kapcsolatépítés támogatása.

2023. július 07.

A TTIK Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Bizottsága értékelte a 52 db beérkezett pályázatot. Az értékelés során, az Egyetemi Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Szabályzat alapján, meghatároztuk az érvényes pályázatok körét.

2023. július 05.

A világ vezető vegyipari vállalata, a BASF ismét versenyt hirdet olyan startupoknak és innovátoroknak, akiknek megoldásai hozzájárulnak napjaink környezeti kihívásainak megoldásához – ezen belül a körforgásos gazdasághoz.

A BASF Innovation Hub 2023 verseny során legjobbnak választott innováció egy kezdeti bruttó 5.000 Eurós támogatást kap a döntő nyerteseként, és lehetőséget a BASF-el való további együttműködés feltárására.

2023. június 01.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj egy teljes tanévre, azaz 10 hónapra szól, összege 40.000,- Ft havonta az Nftv. 114/D § (1) bekezdés c) pontja alapján.

2023. május 26.

A vezető európai felhőszolgáltató, az ArubaCloud és a vezető magyarországi B2B infokommunikációs tartalomszolgáltató, az ITBUSINESS programozói hackathont rendez október végén Budapesten.

2023. május 16.

The Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) Autumn School will be organized this year in collaboration with Euroschool on Exotic Beams.

2023. április 24.

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

2023. április 24.
2023. április 24.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja várja a Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését.

Tájékoztatás osztrák ösztöndíjlehetőségekről
2023. február 15.

A 2023/2024-es tanévben ismét nagyszámú osztrák ösztöndíjprogram áll rendelkezésre magyarországi és más országokból érkező hallgatók, diplomával rendelkezők és tudósok, kutatók számára.

A pályázati felhívások, az ösztöndíjprogramok és a kutatásfinanszírozás további részletei a www.grants.at adatbázisán keresztül érhetők el német és angol nyelven.

2022. december 12.

Magyarország 2022 áprilisában bekerült a japán Sakura Science Exchange Program kedvezményezettjei közé. A Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség fiataloknak szóló Sakura Science Exchange Programjának célja, hogy a japán tudományos eredményeket és intézeteket népszerűsítse, valamint elősegítse a fiatalok bekapcsolódását a nemzetközi tudományos-technológiai életbe.

2022. május 24.

Az ÚNKP, Bolyai + és további egyéb pályázathoz benyújtandó "A fogadó felsőoktatási intézmény szándéknyilatkozata a kutatás befogadásáról" c. dokumentumot a kar dékánja írja alá.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket