Ösztöndíjak, pályázatok

2022. december 12.

Magyarország 2022 áprilisában bekerült a japán Sakura Science Exchange Program kedvezményezettjei közé. A Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség fiataloknak szóló Sakura Science Exchange Programjának célja, hogy a japán tudományos eredményeket és intézeteket népszerűsítse, valamint elősegítse a fiatalok bekapcsolódását a nemzetközi tudományos-technológiai életbe.

2022. november 28.

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

2022. november 15.

Ha 14-30 év közötti nappali tagozatos diák vagy, kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkezel, esetleg rendszeresen indulsz tanulmányi versenyeken és szeretnél egy vidám és színes közösségben szakmailag tovább fejlődni, akkor jelentkezz a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány pályázatára!

2022. november 15.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által kiírt Ujvári János diplomadíj-pályázat célja a szellemitulajdon-védelmi ismeretek növelése az alap- és mesterképzésben részt vevő végzős hallgatók körében.

Szaúd-arábiai ösztöndíj lehetőség
2022. november 09.

Ösztöndíj lehetőség Szaúd-Arábiában magyar hallgatók számára. Az ösztöndíjak iránt érdeklődők az alábbi internetes oldalon találnak részletes tájékoztatást és nyújthatják be jelentkezésüket a rendelkezésre álló programokra: https://studyinsaudi.moe.gov.sa/

Airbus Global Graduate Programme (AGGP)
2022. október 12.

Az Airbus az idei évben is meghirdette Airbus Global Graduate Programme (AGGP) programját, amire 2022. november 6-ig lehet jelentkezni közvetlenül a https://www.airbus.com/en/careers/graduates#global honlapon megtalálható, kifejezetten erre szolgáló linkről elindulva. Az Airbus számos, nem csak kifejezetten a repülőmérnöki területen végzett fiatalt vár, sok más területen (pl. Engineering, Finance, Marketing, Customer Support, Procurement, Cyber) is keresik a legföljebb három éve végzett, a repülőgépipar iránt kifejezetten érdeklődő, motivált, angolul kifejezetten jól beszélő szakembereket a kétéves programba, aminek végén „kinyílik a világ” azok számára, akik ezt sikeresen abszolválják.

2022. május 24.

Az ÚNKP, Bolyai + és további egyéb pályázathoz benyújtandó "A fogadó felsőoktatási intézmény szándéknyilatkozata a kutatás befogadásáról" c. dokumentumot a kar dékánja írja alá.