TTIK100

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának 2021/22-es centenáriumi tanévét számos méltó eseménnyel tettük emlékezetessé. Talán az egyik legmaradandóbb ez a képeskönyv, amelyet a TTIK oktató/kutató munkatársai állítottak össze. A könyv sajátos módon

mutatja be a kar hat intézetének történeteit, bízva abban, hogy így

tesszük láthatóvá, érthetővé és közelivé a szegedi tudósok világát.


A könyv online változata innen letölthető.

A Szegedi Tudományegyetem alapításának 440. és Szegedre költözésének 100. évfordulóját ünnepeljük ebben a tanévben. A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézete, ebből az alkalomból centenáriumi rendezvényt szervezett. A múlt eseményeit összegző emlékkönyvet is bemutattak és a jövő reménységeit is megismerhettük, hiszen díjazták a Tudományos Diákköri Konferencia döntőseit.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézete fotókiállítást szervezett Li Gábor természetfotós „Nyitott szemmel” című tárlatából. A képeket 2022. április 21. és május 20. között, minden hétköznap 8 és 18 óra között a Biológia Intézet első emeletén lehet megtekinteni.

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi programsorozatának részeként, 100. évfordulóját ünnepli a Természettudományi és Informatikai Kar. 2021-ben középiskolás diákok számára hirdettek pályázatot az SZTE TTIK intézetei. Fotók, filmek mémek születtek a tudomány témakörében.

A héten ünnepélyes online eredményhirdetéssel zárult a Földrajzi és Földtudományi Intézet által a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara fennállásának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett Centenáriumi diákpályázat.

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi programsorozatához kapcsolódóan szabadtéri kiállítás nyílt a Kárász utcán, amely a természettudományos képzés elmúlt évszázadának jelentős, eddig nem látott pillanatait mutatja be.

Szabadtéri kiállítással tiszteleg a Szegedi Tudományegyetem centenáriumi éve előtt a Természettudományi és Informatikai Kar közössége. A tárlat szerdán nyílt meg a Kárász utcán, 11 paravánon tekinthetik meg a járókelők az elmúlt száz esztendő kari pillanatképeit. (delmagyar.hu)

Időpont: 2021. szeptember 8.18:00 - 19:30

Helyszín: Szeged - MTA SZAB székház - 217-es előadóterem