SZTE TTIK 2023. április

2023. április 24.

A Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen idén a rekordszámú versenyző mellett az M5 televíziós csatorna Novum című műsorának stábja is ott járt.

2023. április 20.

Gratulálunk hallgatóinknak és felkészítő tanáraiknak a XVIII. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó versenyen elért helyezéseikhez!

2023. április 19.

A tanulási eredmény alapú képzésfejlesztési program részeként hamarosan megrendezésre kerül a második SZTE TEA House kerekasztal-beszélgetés, melyen az értékelés, értékelési módszerek TEA megközelítése kerül középpontba, a szorgalmi időszak utolsó hetében pedig sor kerül az SZTE TEA Time Évzáró alkalmára.

2023. április 18.

Díjátadóval és tudományos előadásokkal zárult a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Kémiai és Vegyipari Szekciója április 15-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A tudományos seregszemlén az SZTE-s hallgatók két első helyezést is szereztek.

2023. április 14.

Dobogóra állhatott az idei Jakucs László nemzetközi földrajzversenyen az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola csapata. Báló Dávidot és Géczi Dánielt, valamint felkészítő tanárukat, Izing Mátét tapasztalataikról, és arról is kérdeztük, miért éppen Bebekler lett a csapat neve.

2023. április 13.

Az SZTE TTIK Biológiai Intézet 1940-es években készült, oktatástörténeti jelentőségű, ámulatba ejtően részletgazdag növényanatómiai tablóiból válogattak a 18. Egyetemi Tavasz sorozatában megnyílt kiállításra.

2023. április 13.

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Kémiai és Vegyipari Szekcióját április 12-15. között a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara rendezi. A tudományos seregszemlén 148 tanulmányt értékel a szakmai zsűri.

2023. április 13.

Magyarországon egyedülálló Pontgyűjtő Partyval segíti a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat, szüleiket és a középiskolai pedagógusokat a Szegedi Tudományegyetem. Milyen SZTE-s lehetőségekért jár plusz pont a 2024-es felvételi eljárásban? Miért éri meg még az eddiginél is jobban az emelt szintű érettségi? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak a résztvevők április 22-én, 11 órától, a Dugonics téren.

2023. április 12.

A gombákban fejlődő, a gombával táplálkozó, illetve a gombákat valamilyen módon használó változatos és sokszínű bogarak.

2023. április 12.

Az SZTE Karriernapon minden eddiginél több kiállító mutatkozik be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az egyetem végzős hallgatói április 18-án információt kapnak a cégek nyitott gyakornoki pozícióiról, az állásajánlatokról és a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről.

2023. április 09.

FUSS, TEKERJ, GYALOGOLJ! - 2023-AS KIHÍVÁS

SZTE Alma Mater

2023. április 06.

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

2023. április 06.

A tudomány eredményeit és módszertanát elutasító egyre népszerűbb áltudományos irányzatok, mint a lapos Föld elmélete, a különböző konteók, a mindent gyógyító csodaszerek és társaik mára alternatív (de az is lehet, hogy több párhuzamos) valóságot hoztak létre. Miért sebezhető a ma embere természettudományos ismeretek nélkül? Milyennek látja a közvélekedés a tudományos kutatókat? Dr. Sipos Pál Miklóst, a kémia tudományok doktorát, az SZTE TTIK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék egyetemi tanárát kérdeztük a kémia és az áltudományok közötti kapcsolatról.

2023. április 05.

2023. április 27-én kerül megrendezésre az MSCI Open Dayt, személyesen, Budapesten. Az elmúlt alkalmak sikerei után ismét lehetősége nyílik a jelenlegi hallgatóknak is, hogy betekintést nyerhessenek az MSCI-n keresztül a pénzügyi világba.


A diákoknak először az MSCI ügyvezető igazgatója és a HR vezetője mutatja be a céget, majd lehetőségük lesz kollegáktól hallani a különböző területek feladatairól, a pénzügyi terület karrierlehetőségeiről. Emellett az esemény alatt és után is feltehetik kérdéseiket.


Regisztrálni az alábbi linken lehet: Eventbrite.

2023. április 04.

Az SZTE TTIK Fizikai Intézet különböző programokat kínál mind a környékbeli, mind az osztálykirándulás keretében érkező iskolai csoportoknak.

2023. április 03.

A Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetben folyó kutatások és oktatás megismertetése is nagy hangsúlyt kapott a XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyen, amelyet a Kárpát-medence legtehetségesebb középiskolás diákjai számára rendeztek. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola csapata révén a hazaiak egy harmadik helyezéssel gazdagodtak.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket