SZTE TTIK 2022. március

2022. március 25.

90 éves korában elhunyt Dr. Csákány Béla matematikus, egyetemi tanár, az SZTE jogelődje, a József Attila Tudományegyetem 1985 és 1990 közötti rektora. Dr. Csákány Bélára egy korábbi interjújával emlékezünk.

2022. március 21.

Február 5-én 11 órakor lezajlott a Természettudományi és Informatikai Kar diplomaátadó ünnepsége a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az ünnepi diplomaosztó Kari Tanács tagjai Prof. Dr. Horváth Dezső dékán, Prof. Dr. Papp Tamás általános és tudományos dékánhelyettes, Dr. Pfeiffer Ilona oktatási dékánhelyettes, Dr. Vinkó Tamás közkapcsolati dékánhelyettes, valamint Dr. Vígh Viktor gazdasági dékánhelyettes voltak. Az eseményen az egyetem képviseletében részt vett Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes. A családtagok a járványhelyzetre való tekintettel online élő közvetítés segítségével követhették a történéseket.

2022. március 21.

Van egy jó ötleted, esetleg már le is fotóztad? Pályázz az SZTE BiológiaIntézet kiírására és mutasd meg művészi oldalad! A Korlátok nélkül című Fotópályázaton, minden hallgató és munkatárs nevezésére számítunk, osszd meg velünk, hogyan látod a világot a fényképezőgépeden keresztül!

Dékáni szünet
2022. március 18.

Kedves Hallgatók!


A TTIK HÖK kezdeményezésére, a kari Sportnap sikeres lebonyolítása érdekében 2022. április 28-án (csütörtök) 14 órától dékáni szünetet rendelek el.


 


Szeged, 2022. március 18.


Dr. Horváth Dezső dékán

2022. március 11.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara, a Biológiai Intézet és a gyászoló család mély fájdalommal tudatja, hogy Dr. Szidonya János, a Genetikai Tanszék nyugalmazott egyetemi docense 2022. március 8-án, életének 78. évében elhunyt.

2022. március 08.

Az IKV Zrt. pályázatot hirdet önkormányzati tulajdonban álló, egyetemi és főiskolai hallgatók részére fenntartott 2 db garzonlakás bérbeadására.

 

2022. március 08.

Magyarországon 1896-ban nyíltak meg az egyetemek kapui a női hallgatók előtt. Mára a Szegedi Tudományegyetemnek több nő hallgatója van, mint férfi. A kutatónők aránya is 42,67 százalék. A Nemzetközi Nőnap alkalmából a sajtóból szemezgettünk híres SZTE-s kutatónőkről.

2022. március 03.

Fél év telt el a 2021-es Louisa Gross Horwitz-díj nyerteseinek kihirdetése óta. A két kitüntetett tudós, Karikó Katalin és Drew Weissman 2022. március 1-jén előadást tartott New Yorkban, a Columbia Egyetemen, majd átvette a rangos Horwitz-díjat.

2022. március 01.

2016-ban indult kutatási projektet zárt le a Szegedi Tudományegyetem, amelyben forradalmi eredményeket ért el a Prof. Dr. Tamás Gábor és Prof. Dr. Barzó Pál által vezetett csoport. Többek között kimutatták, hogy az emberi agykéregben vannak olyan új, általuk felfedezett idegsejt típusok, amelyek a kísérleteknél használt állatokban nem fordulnak elő. Ezzel bizonyították, hogy bizonyos - éppen ezeket az idegsejteket támadó - betegségek esetében az állatkísérletek csak korlátozottan hatékonyak.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket