SZTE TTIK 2023. szeptember

2023. szeptember 28.

2023. szeptember 23-án a Rektori Hivatal Dísztermében került sor a TTIK ezévi Díszoklevél átadó ünnepségére.

2023. szeptember 26.

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt. Időpont: 2023. október 3. - november 13.

2023. szeptember 26.

Az SZTE Földrajzi és Földtudományi Intézet Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszék szervezésében, Szekszárdon rendezték meg idén a legfontosabb hazai geokémiai és kőzettani szakmai fórumot, amelyen a legújabb kutatási irányokat és eredményeket bemutató előadások mellett, terepi aktivitásokkal gazdagodhattak a résztvevők. A 2023. szeptember 21. és 23. közötti rendezvény lehetőséget biztosított a hazai intézmények képviselőinek, hogy produktív formában tárgyaljanak a jelenleg legfontosabb, tudományos és nemzetgazdaságot is érintő szakmai kérdésekről.

2023. szeptember 25.

E-Mobilitás napon és elektromos autó találkozón mindent megtudhattak az érdeklődők az elektromos autók világáról és az e-mobilitásról. Az Európai Mobilitási Héthez kötődő program szombaton 11 órától várta az érdeklődőket az algyői Levendula Hotel parkjában. A programot kerekasztal beszélgetés is színesítette, ahol részt vett Magyarósi Csaba, az SZTE alumnusa, hazánk egyik leghíresebb vloggere, és Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék adjunktusa.

2023. szeptember 22.

Személyes tanácsadással, workshopokkal, előadásokkal is várják az érdeklődőket az Őszi Karriernapokon a szegedi egyetemen. Aki részt vesz a rendezvényeken, megtanulhat például jó önéletrajzot írni, felkészülhet az állásinterjúkra és hasznos tanácsokat kaphat, hogy mit tegyen annak érdekében, hogy könnyen beilleszkedhessen egy új munkahelyen.

2023. szeptember 22.

Az EPAM és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésében 2023 őszétől képzési területtől függetlenül új modul nyílik az IT terület iránt érdeklődő hallgatók számára.

2023. szeptember 21.
2023. szeptember 20.

A Szegedi Tudományegyetem felkerült a QS legkiválóbb európai egyetemeket vizsgáló új rangsorára. Az idén először összeállított listán Közép-Európában a 11., Európában a 242. helyen végzett az SZTE. A hazai mezőnyben a három legjobb magyarországi egyetem között szerepelt.

2023. szeptember 19.

Csaknem 400 programmal várja 2023. szeptember 29-én az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem - a programokra néhány napja már regisztrálni is lehet! A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseményen csupa izgalmat és érdekességet rejtő laborok, szobák, termek nyílnak meg az érdeklődők előtt.

2023. szeptember 07.

A földrajz nemcsak színes, érdekes, de gyakorlatban is használható tudást ad. A geográfus szakma műhelytitkaival is megismerkedő SZTE Geocamp 2023 résztvevői a terepen, a laborban, az előadások és az elemzések során is megbizonyosodhattak erről. Földrajzos szemléletmód, geográfus szakemberek nélkül nem tervezhető a fenntartható jövő! - vallják az SZTE GEOCAMP-tábor résztvevői.

2023. szeptember 04.

Az ELI ALPS lézeres kutatóintézet 2017 óta 7. alkalommal rendezte meg továbbképzését a természettudományokat tanító középiskolai tanárok számára. Az egynapos program célja idén is az volt, hogy a pályán lévő pedagógusok ismereteit új technológiák, kutatási irányok és eredmények bemutatásával egészítsék ki, valamint az „új fizika” kísérleti és modellezési szemléletével inspirálják a tanári gondolkodást.