SZTE TTIK 2022. január

Dékáni méltányossági kérelmek beadása a MODULO-ban
2022. január 24.

2022. január 31. 8:00 2021. február 8. 23:59 között tart a beadási időszak!

2022. január 19.

Már évek óta tartó hagyomány, hogy a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara a Szent-Györgyi Albert Agórában tartja nyílt napját, ahol a leendő hallgatóknak és szüleiknek lehetőségük van megismerni a választható képzéseket és feltehetik kérdéseiket az oktatóinknak és hallgatóinknak.

2022. január 17.
A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara, a Fizikai Intézet és a gyászoló család mély fájdalommal tudatja, hogy DR. HEVESI IMRE, a Kísérleti Fizikai Tanszék emeritus professzora, a fizikai tudomány doktora 2022. január 10-én, életének 93. évében elhunyt.
2022. január 17.

Az európai éghajlati paktum (továbbiakban paktum) egy olyan, az egész Európai Uniót lefedő kezdeményezés, aminek célja, hogy mozgósítsa, cselekvésre ösztönözze a lakosságot, közösségeket a környezet megóvása érdekében. Mindezt az egyéni cselekedet, illetve a fogadalomtétel ösztönzése által. Az Európai Bizottság által elindított paktum az európai zöld megállapodás része.

A paktum részeként indította útjára az Európai Bizottság a „Peer Parliament” névre hallgató kezdeményezést, mely február végéig várja a kitöltéseket.

2022. január 14.

Előadások, kísérleti bemutatók, kutatócsoporti bemutatkozók és karrierlehetőségek ismertetése - egy szóval, jön a Szegedi Fizika Napja! A dátum: 2022. január 29. (szombat)

2022. január 14.

Újabb ösztöndíj-lehetőséget hirdet a Szegedi Tudományegyetem a 2022-es felvételi eljárás során. Az SZTE-re első helyen jelentkező és felvételt nyert hallgatók a START Ösztöndíj Plusz-ra pályázhatnak. A nyerteseknek a díjköteles emelt szintű érettségi díját, vagyis 50 ezer forintot térít vissza az intézmény, ezzel támogatva a határon túli, de Magyarországon is érettségiző, illetve újraérettségiző jelentkezőit.

2022. január 03.

Az SZTE TTIK Fizikai Intézet Asztrofizikai Kutatócsoportjának munkatársai csillagrobbanások nyomait kutathatják majd az eddigi legnagyobb űrteleszkóp segítségével.