Bolyai_plakett

A Magyar Tudományos Akadémia székházában 2023. szeptember 19-én megtartott Bolyai-napon adták át az idei MTA Bolyai-plaketteket és a Bolyai-emléklapokat.

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma 2001 óta a támogatási időszakról szóló záró kutatói jelentésükre kiemelkedő minősítést kapó ösztöndíjasoknak Bolyai-emléklapot adományoz. Közülük 14-en, a „kiválók legkiválóbbjai” MTA Bolyai-plakett kitüntetésben is részesültek. Az SZTE TTIK Biológia Intézet Biokémiai és Molekuláris Biológiai Tanszékének egyetemi docense, Dr. Csontné Dr. Kiricsi Mónika is ezen a napon vehette át a Bolyai-plakettet.


Bolyai-nap-1


Az átadás után a hagyománynak megfelelően a három tudományterület egy-egy Bolyai-plakettel kitüntetett képviselőjének előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Dr. Csontné Dr. Kiricsi Mónika Dávid és Góliát: fém nanorészecskék a tumorbiológiában, Gosztolya Gábor Beszéd nemverbális tartalmának automatikus elemzése, Tarbay János pedig Késő bronzkori kincsek a Dunakanyarból: tárgybiográfia, szelekció, modellek címmel számolt be kutatási eredményeiről.


Bolyai-nap-2


Gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!


A 2023-ban Bolyai-plakettel kitüntetett kiváló kutatók névsora ide kattintva tekinthető meg.


Az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának pályázatán 2023-ban támogatást nyert  kutatók listája.


Az eredeti cikk itt olvasható.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket