IVELTEKUPA

IV. ELTE – Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája

Az ELTE Sport Kft. 2017. április 22-én rendezi meg negyedik alkalommal az Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupáját. Nevezési határidő: 2017. április 19.

Az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság és az EMMI SE támogatásával,

továbbá

a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ajánlásával


Az esemény célja: A hazai felsőoktatási intézmények dolgozói és oktatói számára egy olyan szabadidős sportolási lehetőség biztosítása, melynek keretein belül összemérhetik tudásukat az ELTE sportpályáin. Az ELTE Sport Kft. hagyományteremtő céllal szervezi és rendezi a Sport Kupát.


Az esemény fővédnökei: Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.


Az esemény védnöke: Dr. Pálfia Zsolt, az ELTE FDSZ elnöke


Az esemény időpontja: 2017. április 22. szombat 09:00


Az esemény helyszínei: ELTE Sporttelep, 1117 Bp. Bogdánfy utca 10/A. két műfüves foci pálya és 5 db salakos teniszpálya, továbbá a Bogdánfy utca 10/B. sportcsarnokban három parketta borítású pálya és egy filc borítású pálya


Az esemény programjai:

 • 08:45-kor regisztráció a műfüves foci pályáknál

 • 09:00-kor Megnyitó a műfüves foci pályáknál (Bogdánfy u. 10/A. Spottelep);

 • 09:30-tól kispályás labdarúgó kupa a két műfüves foci pályán;

 • 09:30-tól tenisz kupa az öt salakos borítású teniszpályán;

 • 09:30-tól röplabda kupa a sportcsarnokban az 1-es parkettás pályán;

 • 09:30-tól kosárlabda kupa a sportcsarnokban a 2-es parkettás pályán;

 • 09:30-tól tollaslabda kupa a sportcsarnokban a 3-as parkettás pályán (4 db pályán);

 • 09:30-tól asztalitenisz kupa a sportcsarnokban a filc borítású pályán 6 db asztalon;

 • 12:00-14:00 között ebéd a műfüves pályák melletti füves területen;

 • eredményhirdetések, díjkiosztások folyamatosan


Általános nevezési szabályok:

Egy intézmény több sportágban is indíthat csapatot, sportáganként egy intézményi csapat nevezhet (egy intézményen belül több kar is nevezhet).

Amennyiben egy személy több sportágban kíván indulni, nem garantáljuk, hogy a mérkőzések beosztásakor erre tekintettel tudunk lenni. A kiírt mérkőzések emiatt nem késhetnek, aki nem jelenik meg szólításkor, akkor azt a meccset elvesztette.


Lebonyolítás:


 1. Kispályás labdarúgó kupa:

A labdarúgó csapatok 5+1-es felállásban játszanak. A nevezett csapatokat csoportokba osztjuk, a sorsolást a tornát megelőző héten minden csapat részére kiküldjük. A mérkőzéseket hivatalos játékvezetők vezetik. A mérkőzések két pályán, párhuzamosan zajlanak. A csoportok első két helyezettje az egyenes kieséses szakaszba kvalifikálja magát. Az egyenes kiesés szakaszban a csoportmérkőzések során első helyezett csapatok a másik csoport második helyezettjével játszanak, ezt követően a vesztesek a harmadik helyért mérkőznek meg egymással, majd a győztesek vívják a döntőt.


A csapatok az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből illetve maximum 2 vendégjátékosból állhatnak. Csapatonként maximum két fő női játékos vehet részt.


Nevezési díj: 12.000 Ft/csapat


 1. Röplabda kupa:

A röplabda csapatok 6 fős felállásban játszanak, a csapatokban minimum 2 fő női játékosnak kell lenni a pályán a mérkőzések során. A lebonyolítás a nevezett csapatok számától függően körmérkőzéses rendszerben, a folytatásban kieséses rendszerben vagy körmérkőzéses rendszerben történik. A sorsolást a nevezési határidő után minden csapat részére kiküldjük. A mérkőzéseket hivatalos játékvezető vezeti. A mérkőzések egy pályán zajlanak. A csoportok első két helyezettje az egyenes kieséses szakaszba kvalifikálja magát.


Nevezési díj: 9.000 Ft/csapat


A csapatok az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből illetve maximum 2 vendégjátékosból állhatnak.


 1. Kosárlabda kupa:

A kosárlabda csapatok 5 fős felállásban játszanak. A nevezett csapatokat csoportokba osztjuk, a sorsolást a tornát megelőző héten minden csapat részére kiküldjük. A mérkőzéseket hivatalos játékvezető vezeti. A mérkőzések egy pályán zajlanak. A csoportok első két helyezettje az egyenes kieséses szakaszba kvalifikálja magát. Az egyenes kiesés szakaszban a csoportmérkőzések során első helyezett csapatok a másik csoport második helyezettjével játszanak, ezt követően a vesztesek a harmadik helyért mérkőznek meg egymással, majd a győztesek vívják a döntőt.


Nevezési díj: 9.000 Ft/csapat


A csapatok az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből illetve maximum 2 vendégjátékosból állhatnak.


 1. Tenisz kupa:

A küzdelmek során 2-4 fős csapatok játszanak két egyéni és egy páros mérkőzést. A nevezés során a játékosok erősorrendjét (1-es és 2-es játékos) meg kell adni. Az egyéni és a páros küzdelmek két nyert tie-break-ig tartanak (a tie-break, azaz a rövidített játék 7 pontig tart, két pont különbséggel nyerhető). Döntő tie-break esetén 5 pontig tart a küzdelem, azzal a kikötéssel, hogy 4-4-es döntetlen állásnál 1 pont különbség dönt.

A sorsolás a kupa napján történik, a lebonyolítási rend a nevezett csapatok számától függ (egyenes ági kieséses vagy csoportos körmérkőzéses, vagy körmérkőzéses rendszerben).


 • A csapatok az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből illetve maximum 1 fő vendégjátékosból állhatnak. Egy csapatban legalább 1 fő női játékosnak kell lennie, akinek mindenképpen játszania kell vagy az egyéni vagy a páros mérkőzésen.

Nevezési díj: 5.000 Ft/csapat


 1. Tollaslabda kupa:

Egyéni férfi és női számokban lehet nevezni. A mérkőzések két nyert 11 pontos rövidített játszmáig tartanak. Minden labdamenet pontot ér, két pont különbséggel lehet játszmát nyerni.

A mérkőzéseket játékvezetők vezetik. A mérkőzések négy pályán, párhuzamosan zajlanak.

A sorsolás a kupa napján történik, a lebonyolítási rend a nevezett játékosok számától függ (egyenes ági kieséses, csoportos körmérkőzéses vagy körmérkőzéses rendszerben).

A játékosok kizárólag az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből állhatnak.

Nevezési díj: 1.500 Ft/fő


 1. Asztalitenisz kupa:

Egyéni férfi és női számokban lehet nevezni. A mérkőzések két nyert 11 pontos rövidített játszmáig tartanak, két pont különbséggel lehet játszmát nyerni.

A mérkőzések hat asztalon, párhuzamosan zajlanak. A mérkőzéseken a pontokat a játékosok a fair play szabályai szerint számolják.

A sorsolás a kupa napján történik, a lebonyolítási rend a nevezett játékosok számától függ (egyenes ági kieséses, csoportos körmérkőzéses vagy körmérkőzéses rendszerben).

A játékosok kizárólag az adott intézmény alkalmazásában álló személyekből állhatnak.

Nevezési díj: 1.500 Ft/fő


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a nevezések elfogadása időrendi sorendben történik, a kispályás labdarúgó kupára maximálisan 12 csapat, a kosárlabda kupára 12 csapat nevezését fogadjuk el. A létszám feletti nevezők esetében az átutalt nevezési díjakat visszautaljuk a nevező számára.


A nevezés, a nevezési díj bankon keresztüli átutalásával (bankszámlaszám: 11702067-20001508-00000000; a közleménybe a nevezett intézmény nevét és a sportágat szükséges feltüntetni) valamint a csatolt nevezési lap kitöltésével, és a bogdanfy@eltesport.hu címre való elküldésével válik érvényessé.


Nevezési határidő: 2017. április 19.


A részvétel részletes feltételeit a csatolt versenyszabályzat tartalmazza.


Díjazás: A sportágak első három helyezett csapatai és egyéni játékosai kupa, érem, oklevél díjazásban részesülnek. Díjazzuk a kupák gólkirályát és pontkirályát is.


További információ:


 • kispályás foci - Dechert Áron +36 70 469 99 73; aron.dechert@eltesport.hu

 • tenisz - Gáspár Zoltán +36 30 644 86 63; gaspar.zoltan@ppk.elte.hu

 • kosárlabda - András Boglárka + 36 20 262 44 69; bogdanfy@eltesport.hu

 • tollaslabda és asztalitenisz - Bernárd János +36 30 960 7424; budai.sportegyesulet@chello.hu

 • Dr. Gömör Iván + 36 20 964 68 64; gomorivan@eltesport.hu

IVELTEKUPAA5


Versenykiírás

Versenyszabályzat

Nevezési lap


Üdvözlettel:


az ELTE SPORT Kft. és csapata

www.eltesport.hu

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo