2024. március 28., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 

A Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny arany fokozatú támogatója a Diákhitel Központ

A Diákhitel Központ mindig is nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra, melynek középpontjában az edukáció és a tehetséggondozás áll. Ennek jegyében a társaság kiemelten fontosnak tartja, hogy széles körű tájékoztatást nyújtson a fiataloknak az alapvető pénzügyi ismeretekről, segítse a pénzügyi kultúra terjesztését és támogassa a feltörekvő tehetségeket. A társaság idén is kiemelten támogatja az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt.

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány hetedik alkalommal hirdette meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny több tudományterületet érintve az egyetem egykori rektora, a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít. A tanulmányi verseny feladatai fizika, kémia és biológia tárgyú kérdéseket tartalmaznak, különös tekintettel az idei év fő témájára: Szent-Györgyi és munkássága, valamint fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2013-2017 között.


A verseny szponzorainak támogatásával díjazzák a döntős csapatokat, valamint a kreatív kategóriák győzteseit. A verseny arany fokozatú támogatója a Diákhitel Központ, amely kiemelten fontosnak tartja, hogy széles körű tájékoztatást nyújtson a fiataloknak az alapvető pénzügyi ismeretekről, segítse a pénzügyi kultúra terjesztését és támogassa a feltörekvő tehetségeket.


Diakhitel_logo_CMYK


Pályázatok a tehetséges hallgatóknak

A társaság hét évvel ezelőtt hirdette meg első alkalommal KÉPZŐ pályázatát, mely a festészet, a grafika és a fotóművészet formanyelvének segítségével keresi a válaszokat aktuális közéleti-szociális kérdésekre. A 2018-as évben arra keresték a választ a művészet segítségével, hogy milyen szerepeknek kell megfelelniük a fiataloknak az életük folyamán. A téma inspirálónak bizonyult: közel 130 pályázó 300 képzőművészeti alkotása közül választotta ki a zsűri a legjobbakat. Emellett a 2018-as évben már harmadjára hirdette meg a társaság a Diákhitel Ösztöndíj pályázatot, hiszen kiemelkedően fontos a tehetséges és szorgalmas diákhiteles hallgatók támogatása. A pályázat továbbra is igen nagy népszerűségnek örvend: a felhívásra idén is, több mint 150 egyetemista jelentkezett, kiválóbbnál kiválóbb eredményekkel, komoly szakmai előmenetellel. Az értékelési szempont-rendszer összeállításakor kifejezett hangsúly került arra, hogy a beérkezett pályaművek elbírálásánál az objektivitás kapja a legnagyobb szerepet. A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, az ún. Diákhitel Szakmai Grémium értékelte: dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.


A társaság a szabad felhasználású Diákhitel1 és a kötött felhasználású Diákhitel2 termékkel segíti a fiatalok sikeres tanulmányait. További információ itt elérhető.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket