2024. június 13., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 
honlap-fejlec-16

Több mint hatvan kiállító a 2022-es őszi SZTE Állásbörzén

2022. október 18-án a hagyományokhoz híven az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont az őszi SZTE Állásbörzének, ahol több százan megfordultak. Az eseményt Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese nyitotta meg, aki ezt követően átadta a 2022-es tavaszi SZTE Állásbörze Kedvenc Kiállítója címet is, amit a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott. A díjat Péter András, a Roche Operatív HR vezetője vette át.

Az egész napos rendezvényen 64 kiállító várta az érdeklődőket, akik információkat gyűjthettek a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról és a későbbi lehetőségekről, ami az elhelyezkedést segíti. Megismerhették a munkáltatók elvárásait, feltérképezhették, hogy miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak el a munka világába vezető úton.

IMG_8243

Az eseményt Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese nyitotta meg.

– Örömmel tölt el, hogy ilyen sokan megjelentek a rendezvényen, amelyről büszkén kijelenthetjük, hogy immáron hosszú idő óta a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma. Az utóbbi évek intézményfejlesztési stratégiájának köszönhetően mára az egyik legjobb magyar egyetem vagyunk, és európai szinten is a legtekintélyesebb felsőoktatási centrumok közé tartozunk. Ez nagymértékben megnöveli az általunk kiadott diplomák értékét, hiszen a munkaadók tudják, hogy hallgatóink tudása és szakmai felkészültsége megfelel majd az elvárásaiknak. A belénk vetett bizalom azonban nemcsak a nemzetközi minősítő cégek elismerésének, és a kedvező statisztikáknak az eredménye, hanem azoknak a gyümölcsöző együttműködéseknek is, amelyet szakmai partnereinkkel sikerült kiépítenünk az utóbbi évek során. Elég, ha csak körbe tekintünk itt: több mint hatvan kiállító jött el ma hozzánk – helyi, regionális és országos cégek, kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális vállalatok. Emellett több külföldi partnerünk is bemutatkozik, ami erősíti a Szegedi Tudományegyetem országhatárokon átnyúló jelentőségét. Túlzás nélkül mondhatjuk tehát, hogy a mai nap nemcsak a nálunk tanulóknak hasznos, hanem párját ritkító lehetőség a kiállítók számára is munkaerőállományuk minőségi fejlesztésére – mondta el.

IMG_8200

Kiemelte: az egyetem különösen fontosnak tartja, hogy hallgatók a diploma megszerzése után lehetőleg ne költözzenek el az ország távolabbi részeibe vagy akár külföldre. Maradjanak minél közelebb Szegedhez, hogy a tehetségüket elsősorban a város és a régió gyarapítására fordítsák. Elmondta: az ilyen irányú erőfeszítéseket egyre nagyobb siker koronázza, ma már az SZTE-n végzettek több mint fele a dél-alföldi térségben találja meg a boldogulást önmaga és családja számára.

IMG_8215

Az SZTE stratégiai rektorhelyettese ezt követően átadta a 2022-es tavaszi SZTE Állásbörze Kedvenc Kiállítója címet, amelyet a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott meg. A díjat Péter András, a Roche Operatív HR vezetője vette át.

IMG_8211

– Óriási megtiszteltetés és egyben egy álom beteljesülése is az, hogy ma átvehetem a 2022-es tavaszi SZTE Állásbörze Kedvenc Kiállítója címet, már csak azért is, mert nemrégiben még magam is, mint hallgató vettem részt ezen az eseményen, tehát én is egy vagyok önök közül. A Roche-ról röviden csak annyit mondanék, hogy velem együtt, ma közel 2000 munkavállalója van, közülük 88-an az SZTE-n végeztek. Ebből a 88 személyből, 14 fő el sem kellett, hogy hagyja Szegedet, ugyanis távoli munkavégzéssel alkalmazzuk őket. Zárásként pedig csak annyit mondanék, hogy Szeged a mai naptól kezdve még közelebb áll a szívemhez, amellett, hogy itt ismertem meg a feleségemet, ezt a díjat is itt vehettem át, amiért még egyszer nagyon hálás vagyok. Mindenkit arra bátorítok, hogy ismerkedjen, kérdezzen, gazdagítsa a látókörét ma olyan információkkal, amely segítséget nyújt a legmegfelelőbb munka megtalálásában – osztotta meg gondolatait Péter András.


SZTE_Karrier_Nap_2022
Az SZTE Állásbörzén készült képek a képre kattintva tekinthetők meg.

A Szegedi Tudományegyetem nem titkolt célja, hogy minden téren a dél-alföldi régió nélkülözhetetlen és megkerülhetetlen szereplőjévé váljon. Ezt bizonyítja az is, hogy az intézmény több mint 100 éve Szeged és a régió fejlődésén dolgozik. Negyedik generációs egyetemként, nagy horderejű, gazdaságélénkítő programok motorja és zászlóshajója. Emellett aktív kezdeményezője a térség versenyképességét fokozó, valamennyi innovációnak is. A tavasszal és ősszel megrendezett SZTE Karriernapok kiemelt feladta éppen ezért az, hogy minél szélesebb körű együttműködés alakuljon ki az egyetem és partnercégei között.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Kovács-Jerney Ádám, Tikász Dóra

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket