2024. június 13., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 
honlap-fejlec-8

Sajtófotó-kiállítással nyitott az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság fotóriportereinek képeit állították ki az egyetem Dugonics téri főépületében, 2022. október 3-án. Bobkó Anna, Sahin-Tóth István és Molnár Dóra fotósorozatai által az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Szegedi Tudományegyetem életébe.

- Ez a rendezvénysorozat sok mindent elárul arról, hogy az egyetem nem csak egy zárt kapuit őrző intézmény, hanem igyekszik kitárni mindenki felé a tudás és a kultúra kapuját is - kezdte a 26. Őszi Kulturális Fesztivált megnyitó beszédében Prof. Dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

Kepgaleria_a_kiallitasmegnyitorol
Képgaléria a megnyitóról


- Nagyon veszélyes dolog ma fotózni - fogalmazott a rektorhelyettes, majd kifejtette: hiszen ma már mindenki fényképezhet mobiltelefonjával. Bárki, bármikor, bármit megörökíthet. Más kérdés, hogy az elkészült képeket hányan nézik meg később és hány olyan felvétel készül, amely médiamegjelenésre is érdemes. - Bobkó Anna, Sahin-Tóth István és Molnár Dóra képei a Szegedi Tudományegyetem gyakran közönség elől elzárt mindennapjaiba engednek bepillantást, de ezek a fényképek nemcsak a Szegedi Tudományegyetemről szólnak, hanem azok készítőiről is – hangsúlyozta Prof. Dr. Zakar Péter.

5_20221003-1464

- 109 képet állítottunk ki, összesen 22 képriportot. A téma változatos, mint amilyen a mindennapi munkánk is. Az egyetem fotóriportereiként laboratóriumokba, műtőkbe, a látogatók elől elzárt területekre juthatunk be és örökíthetjük meg kameránkkal az ott látottatak - hallottuk Bobkó Annától, az SZTE NKI sajtókapcsolatokért felelős irodavezető-helyettesétől, aki kihangsúlyozta: a kiállítással az egyetemi sajtócsoport munkájára szerették volna felhívni a figyelmet, hiszen minden képriport egy-egy újságcikkhez, közleményhez készült.

5_20221003-1463

Bobkó Anna az SZTE sajtócsoprtjának munkája kapcsán elmondta: a szegedi egyetemről évente közel 18 ezer hír jelenik meg a különböző országos médiumokban, amelyből közel 6 ezer hír kapcsolódik közvetlenül az egyetemi sajtócsoport munkajához. Hírek írása a honlapra, közlemények kiadása, magazinszerkesztés, a közösségi média oldalakra tartalomszolgáltatás - csak néhány, az egyetemi sajtócsoport feladataiból, amelynek mindenki által követhető "kirakata" az egyetem honlapja, a rajta megjelenő, és napi rendszerességgel frissülő cikkekkel.

5_20221003-1453

- A kiállítás érdekessége még, hogy a képaláírásokhoz tartozó QR kódokon keresztül az érdeklődők az egyetem honlapjára jutnak, ahol végigolvashatják az adott képhez, képriporthoz tartozó cikkeket is - hallottuk Bobkó Annától.

5_20221003-1459

Molnár Dóra, az SZTE NKI fotóriporter gyakornoka közel két éve segíti a szerkesztőség munkáját. Az SZTE biológia mesterszakos hallgatója tanulmányai mellett látja el feladatát. Természet iránti szeretete sarkallta arra, hogy a hobbijából hivatás legyen. Bobkó Annához hasonlóan az SZTE JGYPK Fotográfus és Fotótermék kereskedő OKJ-s képzését végezte el.

IMG_20221003_182015

Sahin-Tóth István, az SZTE NKI kreatív munkatársa igazoltan hiányzott a kiállítás-megnyitóról: Újszászi Ilona újságíróval együtt Amerikában kísérik két héten keresztül Karikó Katalint, hétköznapjain. Helyszíni tudósításunkat ide kattintva olvashatják.

A kiállítás december 20-ig tekinthető meg a Szegedi Tudományegyetem főépületében, munkanapokon 08:00-20:00 óráig.

A megnyitón közreműködött Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal, akik a megnyitó után koncertet is adtak a Dugonics téren.


Fenyfestes_galeria
Képgaléria a fényfestésről

A 26. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitóján látványos fényfestéssel is készült a szervező, SZTE NKI Kulturális Iroda.

Másfél hónapon keresztül tehát a kultúráé és a művészeteké a főszerep Szegeden. 7 hét, 60 helyszín, 300 program! Ősz – művészet – összművészet!


A részletes programfüzet ide kattintva elérhető.


További részletek az ÖKF honlapján ide kattintva olvashatók.


SZTEinfo

Fotó: Tikász Dóra, Zentai Péter

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket