honlap-fejlec-6

Munkaerőpiac, hivatás, anyagi jólét – őszi Karriernapok az SZTE-n

A hagyományokhoz híven, 2022. október 18-án, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont az őszi Állásbörzének. A rendezvényen a hallgatók többek között a magyar munkaerőpiac legkiemelkedőbb szereplőivel is találkozhatnak. Az Állásbörze előtt, három napon át Felkészítő Programok várják a diákokat.


Az első Állásbörzét 1996 márciusában rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem a Rektori Hivatalban, 2005 tavaszától azonban az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont az eseménynek. A rendezvény iránt évről-évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott, így 2005 óta már évente kétszer, tavasszal és ősszel is várja az érdeklődőket az SZTE. 2020 tavaszán elmaradt, 2020 őszén, és 2021 tavaszán pedig a COVID19 miatt online rendezték meg az eseményt, SZTE Online Karrier Napok néven, 2021 őszétől újra jelenléti formában zajlik az Állásbörze.

Az SZTE Állásbörzét megelőzően Felkészítő Programokkal várják a hallgatókat és az érdeklődőket az SZTE Karrier Iroda munkatársai. 2022. október 13-17. között pályatervezési tanácsadásokon, valamint stíluskommunikációs tanácsadáson is részt vehetnek az odalátogatók, de megtudhatják azt is, hogyan kell megírni egy jó önéletrajzot, vagy egy motivációs levelet, hogy miként érdemes felkészülni az állásinterjúkra. Egy workshopon pedig azt is megismerhetik, hogyan kell előadni egy prezentációt, melyek egy beszéd legfontosabb alappillérei.

 

2022. október 18-án, kedden az Állásbörzén amellett, hogy bemutatkoznak a munkaerő-kereső cégek, az előadásokon az is kiderül, hogyan maradhat valaki motivált a tanulásban és a munkában, valamint fény derül az önmenedzsment művészetére is. Emellett elismert szaktudású előadók avatják be a pályakezdőket például a bértárgyalás trükkjeibe. Az október 18-ai előadásokra október 17-ig várják a jelentkezőket.

 

A programok nyitottak és díjmentesen látogathatók minden hallgató, frissdiplomás vagy az álláskeresés aktuális témái iránt érdeklődő számára.

 

Ezen felül bárki információkat gyűjthet a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról és a későbbi lehetőségekről. Megismerhetik a munkáltatók elvárásait, feltérképezhetik, miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak el az úton. A szervezők arra buzdítják az érdeklődőket, hogy önéletrajzzal érkezzenek az Állásbörzére.

 

A Karriernapok részletes programja IDE kattintva érhető el.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Bobkó Anna

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket