Az SZTE TTIK tudományos diákköri munkájának fejlesztése

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara a Nemzeti Technológiai Program „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című felhívása keretében 2.200.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az NTP-HHTDK-21-0025 számú „Az SZTE TTIK tudományos diákköri munkájának fejlesztése” című projektjével. A projekt a Nemzeti Technológiai Program és a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.

A pályázat megvalósítása során az SZTE TTIK-n folyó Tudományos Diákköri munkát kívánjuk támogatni és fejleszteni. A tervezett szakmai programok reményeink szerint, felkeltik a hallgatók érdeklődését, segítik a helyi és az országos TDK-ra való felkészülést, és a további szakmai munkához is alapot nyújtanak. A 2021-ben Szegeden megrendezett OTDK FiFöMa szekció tapasztalataira építve növelni illetve bővíteni kívánjuk a TDK-zó hallgatók és a konferenciát ténylegesen követők számát.


A tervezett programok további célja, hogy már középiskolás korukban felkaroljuk és segítsük a természettudományos érdeklődésű diákokat. Szakmai látogatások keretében adunk bepillantást az egyetemen folyó kutatásokba, illetve lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak projektekbe és megismerhessék a tudományos életpályát. Oktatói és hallgatói mentorálással, illetve a TDK konferenciákon való részvétellel biztosítjuk felkészülésüket, hogy az OTDK-n külön szekció keretében mutathassák be tudományos eredményeiket.


További információ kérhető: Dr. Erdélyi Miklós egyetemi docenstől, a projekt szakmai vezetőjétől. e-mail: erdelyi@titan.physx.u-szeged.hu


CSFTNM_logo ntp_logo_color


Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo