Várjuk jelentkezését a természettudományi szakfordító képzés I. évfolyamára!

Angol-magyar természettudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak nappali tagozatos I. évfolyama indul az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) és a Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) szervezésében a 2016/2017-es tanévben, mely természettudományi szakfordítói végzettséget biztosít.


A képzés részletes tájékoztatója a www.lingo.u-szeged.hu honlapon elérhető.


A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

A szakfordító képzésre jelentkezhetnek a TTIK MSc, PhD hallgatói, illetve a TTIK-n korábban végzett hallgatók. Olyan nem SZTE hallgatók jelentkezését is várjuk, akik más egyetemen szerzett TTIK BSc végzettséggel rendelkeznek. A képzésre jelentkezők legalább középfokú (B2) szintű komplex C nyelvvizsgával kell rendelkezzenek.


JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. szeptember 4.

JELENTKEZÉS: ttik.szakfordito@lingo.u-szeged.hu a pontos végzettség/szak, EHA-kód, nyelvvizsga megjelölésével


A KÉPZÉS IDŐTARTAMA: négy félév

HETI ÓRASZÁM: 10-12 óra

A KÉPZÉS DÍJA: 110.000 Ft/fő/félév


A jelentkezési időszak letelte után a hallgatók fordításkészségét felmérjük. Azok a jelentkezők, akik ezen a felmérőn megfelelnek, felvételt nyernek az I. évfolyamra. A többi jelentkező számára 0. (előkészítő) évfolyamot indítunk. Az előkészítő évfolyam sikeres teljesítése esetén, a hallgatók a 2017 szeptemberében induló szakfordító szakirányú továbbképzési szakon folytathatják tanulmányaikat.


AZ ELŐKÉSZÍTŐ TANFOLYAM IDŐTARTAMA: két félév

HETI ÓRASZÁM: 6 óra (3x2óra)

A TANFOLYAM DÍJA: 50.000 Ft/fő/félév