BASF

Karunk hallgatói a BASF ünnepi rendezvényén

A németországi székhelyű BASF a világ egyik vezető vegyipari vállalata. Az idén ünnepli alapításának 150. évfordulóját. Magyarországi képviseletét 1984-ben nyitották meg Budapesten.

A multinacionális cég fő célkitűzését a következőkben foglalta össze: kémiát alkotni a fenntartható fejlődés és a jövő érdekében. A BASF Hungária Kft. 2011 óta társadaImi felelősségtudattal, aktívan támogatja az oktatást.

A korábbi években több, iskolásokat érintő programjukban karunk Kémiai Tanszékcsoportja is részt vett, ezért a jó munkakapcsolatnak köszönhetően az ünnepi eseményre is meghívást kaptak hallgatóink, hogy aktív részvételükkel segítség a kémia népszerűsítését. Április 30-án Budapesten, a Millenáris Parkban tartott rendezvényen 100 általános és középiskolás tanuló számára tartottak kísérleti foglalkozást.

Délután a hallgatók a Természettudományi Múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozásokat tekintettek meg.DSC_0402
A részt vevő hallgatók: Tímár Anikó, Kiss Gabriella, Nagy Márió, Vas Hajnalka, Somogyi Anita, Tóth Máté. A csoportot Németh Veronika vezette. Fazekas Gézáné nyugdíjas oktatástechnikus is elkísérte a hallgatókat. Az előkészületekben közreműködtek még: Mityókné Biró Erika, Kiss Eszter és Németh Zoltán.