Zöld Nap Szegedért

"A természet nem a vagyontárgyunk: úgy kell átadnunk gyermekeinknek, ahogy kaptuk." (Oscar Wilde)


A környezettudatos magatartás fontosságára és környezetünk értékeinek megóvására hívja föl a figyelmet az Add tovább! - Zöld Nap Szegedért címmel meghirdetett akciónap, amelynek fő szervezője a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete. A program szeptember 22-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a Dóm téren, a Somogyi-könyvtár központi épülete előtt, a Bor tér 2012 rendezvénysorozathoz kapcsolódóan. A könyvtár előtt fölállított sátrakban a meghívott intézmények, társaságok és egyesületek interaktív játékokkal, látványos bemutatókkal várják a „zöld gondolat” iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket.
Lesz memóriajáték, állat-összerakó (puzzle), mini-zoo a „nemszeretem állatok” elfogadására. Az egzotikus élőlényekből készített használati és dísztárgyak az emberi önzés természetpusztító hatásával szembesítik a látogatót. Az „ökolábnyom-számítással” megtudhatjuk, életmódunk milyen hatást gyakorol környezetünkre. Vállalkozókedvű nézelődők együtt kísérletezhetnek a kémia-szakos egyetemi hallgatókkal. A hulladék körforgását pörgettyűs játék szemléleti. Arra is fény derül, hogyan „füstöl” a színpadi cigaretta anélkül, hogy károsítaná egészségünket.


szorolap_zold_nap_szegedert

A Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete pályázatot hirdet általános iskolás gyermekeknek Add tovább! - Zöld Nap Szegedért címmel. A pályázat célja az oktatási és nevelési intézmények minél nagyobb számú bevonása a „zöld gondolat” programjába. A részletekről a helyszínen tájékoztatják az érdeklődőket.

A rendezvény az Új Széchenyi Terv keretében a DAOP – 5.1.2/C-09-2f-2010-0002 Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt keretében valósul meg.

Főbb együttműködő partnerek:


Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Enterprise Europe Network szegedi irodája
EUROPE DIRECT Szeged
Föld Napja Alapítvány
Nemzeti Környezetügyi Intézet Szegedi Kirendeltsége
Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára
Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
Szegedi Közéleti Kávéház
Szegedi Nemzeti Színház
Szegedi Tudományegyetem Füvészkert
Szegedi Tudományegyetem TTIK Kémiai Tanszékcsoport
Szegedi Vadaspark
Szegedi Városkép Kft.
Partiscum Csillagászati Egyesület
Szuperinfó
Junior Achievement Magyarország (JAM)
Critical Mass Szeged

 

Friss hírek RSS

Friss hírek

2022. május 26.
2022. május 13.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo