Elindult a SzegedTech

Szeged - Újra találkozókat szervez a SzegedTech, első alkalommal is több tucat informatikus cserélt tapasztalatot.


Hosszú kihagyás után újraindult a SzegedTech, a szegedi informatikusok köteten eszmecseréje. Előadássorozatuk idei első állomásán három előadó technológiai újításával ismerkedhettek meg az innovációra nyitott informatikusok. Gingl Zoltán bemutatta modern szenzorokról szóló előadását, ugyanis ezen eszközök rendkívül széles választéka, könnyű elérhetősége lehetővé teszi, hogy a valódi jeleket elektronikus jelekké alakítsuk és digitalizálás után számítógépet, beágyazott processzorokat tartalmazó rendszereket vagy parányi célszámítógépeket is használhassunk a jelek feldolgozására, információ nyerésére.

– Az előadásban ismertetünk néhány univerzális megoldást szenzorok számítógéphez illesztésére, melyeket a Műszaki Informatika Tanszéken fejlesztettünk ki oktatási, kutatási és ipari alkalmazások támogatására. Az eszközök kísérletes bemutatása mellett kitérünk a szoftveres vonatkozásokra is – fogalmazott.

Bemutatkozott a szegedi Rendernet Kft. 2008. óta fejleszt oktatási célú interaktív 3D animációkat minden tantárgyhoz általános és középiskolások számára. Segítségükkel betekintést nyerhetünk az emberi test felépítésébe és működésébe, a kémia és a fizika jelenségeibe, vagy a régmúlt történelmi eseményeibe; bejárhatunk híres épületeket, ókori városokat; csaták menetét követhetjük végig, megérthetjük egyes találmányok, vagy a konyhai eszközök működését.

Ancsin Gábor a GeoGebra-ról beszélt: a GeoGebra több mint 50 nyelvre lefordított, Java-ban írt matematikai oktatószoftver. Az általa használt JRE a mobil eszközökön már nem elérhető, ezért keresnünk kellett más alternatívát, mely a html5 szabvány lett. Az eredeti Java Desktopos verzió, és a Webes verzió architektúrájának kialakulásáról, a Java kód JavaScriptre történő fordításáról, és a Google ChromeBook -ba való integrációról szól ez az előadás.

A SzegedTech sorozat október 18-án folytatódik: a tervek szerint a LogMeIn előadásaival.


Forrás: www.delmagyar.hu

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo