szte_nyilt_nap_ttik

Diákroham az egyetemi nyílt napon

Mintegy kétezer fiatal “szállta meg” a József Attila Tanulmányi és Információs Központot a Szegedi Tudományegyetem hagyományosan megrendezett nyílt napján, melyen az universitas tizenkét kara és más egységei is képviseltették magukat.


A Szegedi Tudományegyetemet több rangos külföldi listán is a világ első ötszáz legjobb egyetemei között jegyzik – ugyanezt Magyarországon csak az ELTE mondhatja el magáról. Nem mellesleg, a környezettudatosságban is élen jár, hiszen a világ “zöld” egyetemeinek listáján 63-dik – mondta el a nyílt nap megnyitóján tartott beszédében Szabó Gábor rektor. Hozzátette: Szegeden élni is jó, hiszen élhető léptékű a város, mely színes programokat és gazdag kulturális életet tud felmutatni, ugyanakkor még nem hordozza a nagyvárosok hátrányait.


Még mindig megéri ide invesztálni


A rektor kiemelte, minden ellenkező vélekedés ellenére továbbra is hisz abban, hogy érdemes felsőoktatási végzettséget szerezni, az SZTE diplomája pedig a statisztikai adatok alapján is jó belépő a munkaerőpiacra: az itt végzettek 86 százaléka hat hónap, 93 százalék pedig egy éven belül talál állást.


A nyílt napon szokott módon karriertanácsadással, tesztekkel és különböző tájékoztatókkal várták az érdeklődőket, információkat lehetett például szerezni a nyelvtanulási lehetőségekről és a kollégiumokról is. Külön standon várta az érdeklődőket az egyetem jó eredményeket felmutató hallgatóit felkaroló SZTE Tehetségpont, mely alapítványi és egyéb támogatásokból segíti a hallgatókat. A szervezet idén áprilisban először meghirdetett Kiválósági listája révén például motiváló rangsort állított fel tagjai között, az elért eredményeknek megfelelően részesülhetnek úgynevezett Talent-ösztöndíjban és más kedvezményekben a hallgatók.


A rendezvényre mintegy kétezren regisztráltak, az eddig kiosztott igazoló lapok is ezt a számot igazolják – tájékoztatott Gusztosné Thékes Andrea, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság PR-referense. Mint elmondta, minden évben újabb egyetemi egység is csatlakozik a korábbiakhoz, idén az SZTE Klebelsberg-könyvtár is csalogatta a fiatalokat a szegedi universitasra. Az egyetem megismertetésére a diákok SZTE-kvízt tölthettek ki.
Könnyű elhelyezkedni


A TTIK standjánál Czobor Krisztina oktatásszervező elmondta, a kar tájékoztatóján zsúfolásig megtelt a terem, hasonló érdeklődésre számítanak a december 7-i nyílt napon is. A kar minden szakja igen keresettnek bizonyult, főként a természettudományi – biológia, földrajz, fizika stb. – vonalat ismerik jobban a diákok, de a műszaki-mérnöki szakok is ígéretesek.


A Ceglédről érkezett József a mérnökinformatikus szak iránt érdeklődött, mint mondta, úgy tudja, ezzel igen könnyen el lehet helyezkedni. Azért érdeklődik Szegeden, mert már unokatestvére is itt tanult, és jók voltak a tapasztalatai az intézménnyel.

Forrás: szegedma.hu

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo