Great Minds 2014 ösztöndíjprogram


Tisztelt Oktatók!

A minden évben meghirdetett, master és PhD szinten tanuló hallgatóknak szóló Great Minds ösztöndíjprogram egy új fogadó kutatóközponttal bővült. Az idei győztesek a haifai és a zürich-i mellett már a dublini kutatóközpontot is választhatják a gyakornoki program helyszíneként.

A jelentkezés menete változatlan:

- A Master vagy PhD programban résztvevő hallgatók összeállítják a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a lenti weboldalon található kritériumok szerint.

- Első körben Önöknek nyújtják be a jelentkezést, melynek határideje március 5. 

- Akit Önök támogatásukról biztosítanak, annak a hallgatónak a jelentkezését egy angol ajánlólevéllel együtt elküldik nekem március 14-ig. 
Az ajánlólevélben kérem írjanak személyes véleményükről a hallgatót illetően, nemcsak szakmai tekintetben, hanem azt érintően is, mit gondolnak a jelölt csapatmunkához való hozzáállásáról, kreativitásáról, lelkesedéséről, kitartásáról.

(Tehát a hallgatók március 5-ig adhatnak be pályázatot, hozzám pedig március 14-ig kell megérkezzenek az Önök által jóváhagyott, ajánlólevéllel ellátott jelentkezések.)

Minden, hallgatóknak és oktatóknak szóló további információ megtalálható a Great Minds weboldalán, kérem, hogy osszák meg hallgatóikkal:

http://www.zurich.ibm.com/ 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


System Z Technical University 2014 - Május 13.

Az IBM évente megrendezésre kerülő System Z technikai oktatásnak idén Budapest ad otthont. Az ügyfeleknek és üzleti partnereknek szóló rendezvény keretében, május 13-án egyetemi napot szervezünk, ahova várjuk az érdeklődő hallgatókat és oktatókat egyaránt.

Az előadások mellett lehetőség lesz:
- Szemügyre venni egy System Z rendszert működés közben
- IBM-es szakemberektől közvetlenül tájékozódni a modern mainframe-ről
- IBM üzleti partnerekkel és Mainframe felhasználókkal egyeztetni a karrierlehetőségekről

A részvételi lehetőség korlátozott, így kérem, hogy hallgatóikkal egyeztetve jelezzék, előreláthatóan hányan érdeklődnek a rendezvény iránt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tervezett BigData Bootcamp oktatóknak - Train the trainer 

Május második felében oktatóknak szóló BigData tréningen vehetnek részt a téma iránt érdeklődők, akik tervezik vagy már be is építették valamilyen módon a BigData témakört a különböző tananyagokba.

Laborgyakorlatokkal egybekötött 3-4 napos tréningen bemutatjuk az IBM BigData portfoliójába tartozó eszközöket, azok üzleti értékét, valamint sorra vesszük felhasználási területeiket.
A tréning során az IBM Hadoop implementációjának alapjait, illetve a ráépített menedzsment és analitikai eszközkészletet lehet megismerni, kipróbálni. Az előadás során a résztvevők képet kaphatnak az IBM BigData stratégiájáról és jövőképéről.

Az angol nyelvű tréningre május második felében kerül sor, azonban pontos időpontja még nincs. Ezért a fentiekhez hasonlóan szeretném kérni, hogy jelezzenek vissza, amennyiben további tájékoztatást kérnek majd a részletekről.Szabo Levente 

Corporate Citizenship & Educational Relations

levente.szabo@hu.ibm.com