BeleSTEM - Felsőoktatási jó gyakorlatok a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika szolgálatában

A Tempus Közalapítvány "BeleSTEM" címmel konferenciát szervez 2014. április 29-én Budapesten. A konferencia célja a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika területeihez kapcsolódó felsőoktatási jó gyakorlatok bemutatása. Az esemény a témához kapcsolódó STEM Díj felhívás díjátadó rendezvénye is.


A Tempus Közalapítvány "BeleSTEM" címmel konferenciát szervez 2014. április 29-én Budapesten. A konferencia célja a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika területeihez kapcsolódó felsőoktatási jó gyakorlatok bemutatása.

Az esemény a témához kapcsolódó STEM Díj felhívás díjátadó rendezvénye is.


2013 őszén meghirdetett felhívásunkban olyan felsőoktatási kurzusokat kerestünk, amelyek az elméleti tudást a gyakorlatban való alkalmazásra fókuszálva adják át; innovatív felsőoktatás-pedagógiai módszerekkel támogatják a kurzus tanulási eredményeiben meghatározott fejlesztendő kompetenciák elsajátítását; továbbá hatékonyan készítik fel a hallgatókat az általuk választott STEM szakmára.


A rendezvényen a jó gyakorlatként azonosított kurzusokon keresztül a STEM területek oktatásával foglalkozó szakemberek és intézmények osztják meg azt a korszerű szemléletmódot, mellyel szakmájuk felé fordulnak, hogy hosszú távon segítsék elő a STEM szakmák vonzóbbá válását. Célunk továbbá, hogy felhívjuk a nyilvánosság és a felsőoktatási intézmények figyelmét arra, hogy a STEM területeken működő képzések gyakorlatorientált, a munkaerő-piaci igényekre reflektáló és a technológiai fejlődést figyelembe vevő fejlesztésével az oktatás és a munka világának kapcsolata erősíthető.


Időpont: 2014. április 29. 9:30-16:00


Helyszín:
MÚOSZ Székház
1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/a

A részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges, melyet az oldal alján található on-line jelentkezési lapon tehet meg, 2014. április 24-ig.


Tervezett program


9:30–9:45 Megnyitó

9:45–10:15 Tanulási eredmények a felsőoktatásban Derényi András, tudományos munkatárs, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

10:15–11:15 Az egyetem és a munka világának kapcsolata a STEM szakmák fókuszában Kerekasztal-beszélgetés résztvevők: innovatív vállalatvezetők és akadémiai innovátorok – felkérés alatt

11:15–11:35 Kávészünet

11:35–12:30 STEM Díjak átadása és a díjazottak rövid bemutatkozása

12:30–13:15 Ebédszünet

13:15–14:30 Párhuzamos szekciók I.


 • Szekció 1. Próbáljuk ki élesben – tanulás valós munkafeladatok segítségével
  Milyen idő lesz holnap? - Időjárás-előrejelzés az ELTE-n
  Dezső Zsuzsanna – Merics Attila, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Meteorológia

 • Szekció 2. Egyetem határok nélkül – az együttműködés lehetőségei más intézményekkel és cégekkel
  Tanulás és fejlesztés interaktív médiával
  Turcsányi Szabó Márta, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Interaktív média


14:30–14:45 Kávészünet

14:45–16:00 Párhuzamos szekciók II.


 • Szekció 1. Próbáljuk ki élesben – tanulás valós munkafeladatok segítségével
  Zöld ötletek a gépészmérnökképzésben
  Ronkay Ferenc, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Műanyaghulladék-menedzsment

 • Szekció 2. Egyetem határok nélkül – az együttműködés lehetőségei más intézményekkel és cégekkel
  Közös gondolkodás az egyetemek közötti és a más szervezetekkel való együttműködések lehetőségeiről, kihívásairól és kockázatairól

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvényen fényképek és videofelvételek készülnek, melyeket illusztrációként, illetve promóciós célból felhasználhatunk.

 

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket