nlg_tok_tabor

Országos természettudományos önképzőköri tábor Mártélyon

Június 25-30. között kerül sor a hódmezővásárhelyi Németh László Természettudományos ÖnképzőKör (NL TÖK) I. Nyári Táborára.

Június 25-30. között kerül sor a hódmezővásárhelyi Németh László Természettudományos ÖnképzőKör (NL TÖK) I. Nyári Táborára. A tábor helyszíne a mártélyi a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont lesz. Mivel érkeznek diákok, tanárok és tudósok is az ország különböző részeiből (Budapest, Gyöngyös, stb.), ezért ez lesz egyúttal az I. Országos TÖK tábor is.

A tábor során a tehetséges középiskolások számos előadást hallgathatnak meg a műszaki és természettudományok különböző témaköreiből. A meghívott előadók között van az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar több neves kutatója is, köztük Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus fizikus, az SZTE rektora (aki a tábor hivatalos megnyitóját is tartja), Prof. Dr. Krisztin Tibor akadémikus matematikus, az SZTE Bolyai Intézet vezetője, valamint Dr. Kukovecz Ákos vegyész, MTA-SZTE Lendület kutatócsoport-vezető is.

A meghívott kutatók által prezentált témák mellett diákelőadások, logikai játékok, kísérletes bemutatók, valamint sport- és egyéb
szabadidős foglakozások is színesítik a tábor programját.

További információk a honlapon:
https://sites.google.com/site/nemethlaszlotok/nyari-toek-tabor-2013

Főszervező:
Szittyai István
matematika-fizika szakos tanár, NL TÖK főpatrónus
istvan.szittyai@gmail.com