JFA

Ingyenes jogsegélyszolgálat - Jövő Felsőoktatásáét Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy jogi segítségnyújtást biztosít a hallgatók és a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők részére.


A JÖVŐ FELSŐOKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY


Az Alapítvány célja, hogy jogi segítségnyújtást biztosít a hallgatók és a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők részére. A felsőoktatás, ezen belül is az ifjúságpolitika tudományos, jogi, valamint adminisztratív hátterének biztosítása. Ennek keretében kutatásokat végez a hallgatók szociális, kulturális, szakmai hátterének feltérképezése érdekében; ezek alapján ajánlásokat, programokat fogalmaz meg. Az Alapítvány tevékenysége során foglalkozik jogszabályok értelmezésével, jogi szakmai anyagok és összefoglalók elkészítésével, szerződések és okiratok előkészítésével, véleményezésével, szabályzatok egyeztetésével, megfogalmazásával, testületi ülések jogi és adminisztratív előkészítésével, általános együttműködéssel segíti a hallgatói érdekképviseleti tevékenység megfelelő színvonalú ellátását, különösen a hallgatói önkormányzatok munkáját. Összegzi és értékeli a beérkező hallgatói problémákat, megkereséseket; a felsőoktatási és további jogok érvényesítése érdekében eljárásokat kezdeményez, felhívja a nyilvánosság figyelmét egyes kiemelt jogi kérdéskörökre.


Igyekszik kapcsolatot teremteni más hasonló szervezetekkel, kiemelten kezeli a hallgatói képviselet utánpótlásának biztosítását. Lehetőségeihez mérten támogatja más kutatócsoportok, kutatások létrejöttét, munkáját, a felsőoktatási intézmények képzéseinek széles körű népszerűsítését, egyetemi hallgatói programok megszervezését.


Elérhetőségek:

6723 Szeged, Szentháromság utca 34.

06-62/546-686

web: www.facebook.com/pages/JFA/438293012860652?ref=hl

mail: jogsegely@ehok.u-szeged.hu


Fogadóórák:

Hétfőtől csütörtökig: 13-18-óráig

Pénteken:13-16 óráig

 

Képgaléria

03.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus