JFA

Ingyenes jogsegélyszolgálat - Jövő Felsőoktatásáét Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy jogi segítségnyújtást biztosít a hallgatók és a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők részére.


A JÖVŐ FELSŐOKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY


Az Alapítvány célja, hogy jogi segítségnyújtást biztosít a hallgatók és a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők részére. A felsőoktatás, ezen belül is az ifjúságpolitika tudományos, jogi, valamint adminisztratív hátterének biztosítása. Ennek keretében kutatásokat végez a hallgatók szociális, kulturális, szakmai hátterének feltérképezése érdekében; ezek alapján ajánlásokat, programokat fogalmaz meg. Az Alapítvány tevékenysége során foglalkozik jogszabályok értelmezésével, jogi szakmai anyagok és összefoglalók elkészítésével, szerződések és okiratok előkészítésével, véleményezésével, szabályzatok egyeztetésével, megfogalmazásával, testületi ülések jogi és adminisztratív előkészítésével, általános együttműködéssel segíti a hallgatói érdekképviseleti tevékenység megfelelő színvonalú ellátását, különösen a hallgatói önkormányzatok munkáját. Összegzi és értékeli a beérkező hallgatói problémákat, megkereséseket; a felsőoktatási és további jogok érvényesítése érdekében eljárásokat kezdeményez, felhívja a nyilvánosság figyelmét egyes kiemelt jogi kérdéskörökre.


Igyekszik kapcsolatot teremteni más hasonló szervezetekkel, kiemelten kezeli a hallgatói képviselet utánpótlásának biztosítását. Lehetőségeihez mérten támogatja más kutatócsoportok, kutatások létrejöttét, munkáját, a felsőoktatási intézmények képzéseinek széles körű népszerűsítését, egyetemi hallgatói programok megszervezését.


Elérhetőségek:

6723 Szeged, Szentháromság utca 34.

06-62/546-686

web: www.facebook.com/pages/JFA/438293012860652?ref=hl

mail: jogsegely@ehok.u-szeged.hu


Fogadóórák:

Hétfőtől csütörtökig: 13-18-óráig

Pénteken:13-16 óráig

 

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo