Gyakornoki pályázati felhívás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (a továbbiakban: KKM) Nemzetközi Fejlesztési Főosztálya 6 hetes szakmai gyakornoki programra hirdet pályázatot a kül- és fejlesztéspolitika iránt érdeklődő, felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók számára.

A gyakornoki programban való részvétel során a hallgatók betekintést nyerhetnek Magyarország nemzetközi fejlesztéspolitikai tevékenységébe, megismerkedhetnek a fejlődő világban megvalósuló magyar bilaterális projektekkel, továbbá a multilaterális szervezetek (EU, ENSZ, OECD) fejlesztési tevékenységével. A pályázat kiemelt célja, hogy – a Nemzetközi Fejlesztési Főosztály szakmai bázisát felhasználva – lehetőséget biztosítson a hallgatók számára egy szabadon választott fejlesztéspolitikai témában történő elmélyülésre és kutatásra, ezzel összefüggésben pedig egy szakmai beszámoló/tanulmány elkészítésére a gyakornoki program lezárultjáig.


1. A gyakornoki program időtartama: 2020. június 30. napjáig befejezett 6 hetes gyakorlat. A program rugalmas munkavégzést biztosít, ugyanakkor teljesítésének feltétele heti 20 óra jelenlét.


2. A gyakornoki programra azon hallgató jelentkezhet, aki a pályázat benyújtásának időpontjában rendelkezik:
a) magyar állampolgársággal;
b) aktív hallgatói jogviszonnyal;
c) felsőfokú tanulmányaival összefüggésben legalább 2 lezárt félévvel;
d) elsősorban angol vagy francia nyelvből legalább komplex, középfokú (B2) államilag elismert nyelvvizsga eredményt igazoló bizonyítvánnyal, vagy azzal egyenértékű okirattal;
e) érvényes nemzetbiztonsági ellenőrzöttséggel (vagy ennek hiánya esetén vállalja a nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatását).


3. A gyakornoki programból kizáró általános feltételek:
a) Nem pályázhat az a személy, aki büntetett előéletű, vagy közügyektől eltiltás hatálya alatt áll.

b) Elutasításra kerülnek továbbá a pályázásra nyitva álló határidőn túl beérkezett,
illetve hiányosan benyújtott pályázatok.


4. A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:
a) hallgatói jogviszony-igazolás;
b) az elektronikus tanulmányi rendszerben szereplő tanulmányi eredmények
másolata;
c) nyelvvizsga bizonyítvány/bizonyítványok másolata;
d) motivációs levél: a jelentkező érdeklődési területének rövid (maximum egy
oldalas) összefoglalása;
e) szakmai önéletrajz;

f) 1 db igazolványkép.


A gyakornoki program hivatalos szakmai gyakorlatnak minősül, melynek teljesítéséről a hallgató kérésére igazolás kerül kiállításra. A gyakornoki program a hallgató számára anyagi juttatást nem biztosít.


A pályázati anyagot elektronikus úton az alábbi címekre kérjük eljuttatni 2019. november 30-ig: szakmaigyakorlat@mfa.gov.hu, valamint nefefo@mfa.gov.hu. Kérjük, a tárgyban a „Szakmai gyakorlat – NEFEFO” kerüljön feltüntetésre.


Felmerülő kérdés esetén érdeklődni az alábbi címen lehetséges: KKM Nemzetközi
Fejlesztési Főosztálya (nefefo@mfa.gov.hu, Tel.: +36 (1) 458 1231).

Képgaléria

02.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus