Gyász gyertya

Gyászhír

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Diós Kristóf biológia BSc hallgatónk, akitől egy kiállítás megnyitójára saját magáról írt soraival búcsúzunk:

„1994-ben születtem Békéscsabán, azóta Dévaványán élek. A természet iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, ezt tovább növeltél a különböző madárgyűrűző és természetvédelmi táborokban való részvételek. Eleinte csak távcsővel jártam a határt, majd hazai fotósok munkáját látva egyre jobban érdekelt a természetfotózás, valamint szerettem volna másoknak is megmutatni lakóhelyünk egyedülálló természeti értékeit. Vadászirodalomon nőttem fel, így nem áll messze tőlem ez a kultúra sem. Sőt! Fotóim között elsősorban vadászható vadfajokkal találkozik a kedves néző. 2012 nyarán jutottam hozzá első tükörreflexes fényképezőgépemhez, azóta próbálom komolyabban művelni a fotózást, amit abszolút autodidakta módon tanultam. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem biológia szakos hallgatója vagyok, ahol az aranysakálról végzek etnozoológiai kutatásokat. Fotóim 90%-a itthon, Dévaványán készült. Számomra a fotózás a kikapcsolódást, a kihívást jelenti, minden szabadidőmet a természetben töltöm. Az érzés, amikor egy vadállat sokkal fejlettebb és kifinomultabb érzékszerveit ki tudom játszani, leírhatatlan és megunhatatlan.”

Dios_Kristof

Diós Kristóf


„...hittem a vadászati könyvek minden fajtájában, a tengerikígyóban, a hétfejű sárkányban, a borzfuvarban, a bárányt vezető farkasban, és mindenben, ami életteljes, misztikus, elérhetetlen, megmagyarázhatatlan – fantázia és álom volt. És sohasem bántam meg. Néha – majdnem mindig nem azt találtam, ami a könyvekben meg volt írva, hanem annál sokkal többet. Békességet, magányt, halat, vadat, madarat, de mindig találtam valamit, és a végén – nem mondom, hogy nagy érték – de megtaláltam: - magamat.” /Fekete István/


Képgaléria

10.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus