HVG_rnagsor_2020

HVG rangsor: a Kar továbbra is a hazai felsőoktatás élmezőnyében szerepel

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara kiválóan teljesít a HVG "Diploma 2020 - Főiskolák és egyetemek rangsora" kiadványában szereplő adatok alapján.

A Kar a harmadik az oktatók kiválósága alapján a hazai felsőoktatás 153 kara közül.


Karunk az éllovas mind a természettudományi mind pedig az informatikai képzést biztosító karok rangsorában az oktatói kiválóság alapján. A hallgatói kiválóság szerinti rangsorban harmadik a természettudományi és hatodik az informatikai képzések listáján.


A HVG az oktatói kiválósági rangsorok kialakításakor figyelembe vette a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az MTA-címekkel rendelkező oktatók arányát, valamint az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók számát. A hallgatói kiválóságot az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvett hallgatók pontátlaga, a nyelvvizsgával felvettek aránya, továbbá a középiskolai tanulmányi versenyen helyezést elértek száma alapján mérte.


Képgaléria

05.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus