summer_school

Nemzetközi Nyári Iskola 2018

2018. augusztus 27. és 31. közt megrendezésre kerül az ez évi Nemzetközi Nyári Iskola. Az iskola nyelve angol. A programban magyar, osztrák és német egyetemi hallgatók vesznek részt.

Az iskolát az OMAA (Osztrák Magyar Akció Alapítvány) támogatja, így a résztvétel a magyar és osztrák hallgatóknak ingyenes.


Tematika: Zöld városok


 • 2030-ban az emberek több mint 60%-a él majd városokban. A várostervezésben fokozott figyelmet szentelnek majd az épületek energiahatékonyságának a javítására és a városok kompaktabbátételére.
 • Ezzel párhuzamosan növekedni fog az energiahatékonyság. A villamosenergia termelése egyre inkább megújuló energiából és decenteralizáltan fog történni nap-, szél- és vízenergia

  felhasználásával.

 • A városokon belüli parkok és erdőségek szerepe nőni fog. A hulladékgazdálkodás egyre erőteljesebben fenntartható elvek alapján fog működni. Ahol az égetés elkerülhetetlen, ott az égetési technológiák CO 2 és szennnyezőanyagkibocsátását szigorú szabályozással fogják kiegészíteni.

 • Az urbanizációval párhuzamosan az életszínvonal emelkedni fog. A megnőtt mobilitási igények következtében a fogyasztói kereslet a fenntartható módon működő közlekedési eszközök iránt javulni fog. Az emberek közlekedését és az áruk fokozott áramlását egyre inkább optimálisan kell megoldani, úgy a városokon belül, mint az egyes városok közt. A nagy közlekedési csomópontok egyre fontosabbá válnak majd. Hatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarátibb technológiák fognak a közlekedésben központi szerepet kapni.

A Nyári iskola angol nyelven kerül megrendezésre.


 • A program itt letölthető.
 • A program angol nyelven itt letölthető.
 • A program angol nyelvű felhívása itt letölthető.
 • A jelentkezési lap itt található.

Képgaléria

01.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus