Jógadélután

Szeretettel várjuk az egyetem oktatóit, dolgozóit április 22-n 15.00-től 18.00-ig a Hattyas sor 10. zenés „A” termében a Sportközpont jógaoktatói által szervezett Jógadélutánra.


Tisztelt Kollégák!


Szeretettel várjuk az egyetem oktatóit, dolgozóit április 22-n 15.00-től 18.00-ig a Hattyas sor 10. zenés „A” termében a Sportközpont jógaoktatói által szervezett Jógadélutánra.


Program:

15.00-16.00: Body Art (Dr. Boros-Gyeviné Sziklai Andrea jógaoktató)

A Body Art egy különleges tréning, a gyógytornából, rehabilitációból, jógából és a Tai-chi elemeiből is építkező gyakorlatsorok bárki számára könnyen elsajátíthatóak. Az emberi testet funkcionalitásában tekintő mozdulatok az egész testre hatnak. A használt légzéstechnikák következtében ellazul a test és az elme, javul a koncentrációs képesség. A nagy összpontosításnak köszönhetően csökken a stressz, oldódnak az energetikai blokkok a testben. A Body Art izomláncokkal dolgozik, ahol az izmok egymással kölcsönhatásban, együttesen fejlesztik a testet. Az egyes pozíciók erősítenek és egyben nyújtanak, lazítanak is.


16.00-18.00: Kundalini jóga (Dr. Lengyelné Szugyiczki Mária jógaoktató)

A kundalini jóga már az első foglalkozás után érezteti hatását, nem kell hozzá előképzettség, szinte bárki végezheti. Az intenzív légzéssel végzett dinamikus gyakorlatoknak köszönhetően a vérellátás felgyorsul, a fokozott oxigénfelvétel miatt a szervezet felfrissül és beindul az erőteljes méregtelenítés.

A kundalini jóga nem csupán testgyakorlás, hanem egyben spirituális módszer is, nem csak a testre, de a lélekre is tisztító hatással van. A gyakorlatok utáni meditációk elcsendesítik az elmét. A mai modern ember jógája, mert nem igényel sok időt, végezhető csoportosan és egyénileg otthon is (sőt célszerű!) az alapok elsajátítása után.


A jóga helye: Hattyas sor 10. zenés „A” terem

A jóga résztvevői: Egyetemi oktatók, dolgozók

A jóga szervezői: A Sportközpont oktatói


Jelentkezési határidő és cím: 2016. április 20. 12.00-ig, Dr. Lengyelné Szugyiczki Mária szugyiczkimaria@gmail.com


Részvételi feltételek: Az egyetemi oktatóknak, dolgozóknak ingyenes. Jógamatracot biztosítunk. A két jógára külön is lehet jelentkezni.


Szeged, 2016. április 12.


Hézsőné Böröcz Andrea

SZTE Sportközpont igazgató


Események a következő oldalainkon:

https://www.facebook.com/sztesportkozpont/?ref=hl

http://www.sport.u-szeged.hu/


Képgaléria

10.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus