rektori oldal

SZTE Innovációs Verseny 2013

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága 2013-ban meghírdeti hallgatók számára az SZTE Innovációs Versenyt. A verseny célja, hogy inspirálja a hallgatókat innovatív ötleteik kidolgozására és bemutatására.


SZTE Innovációs Verseny 2013


A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága 2013-ban meghírdeti hallgatók számára az SZTE Innovációs Versenyt. A verseny célja, hogy inspirálja a hallgatókat innovatív ötleteik kidolgozására és bemutatására. A 200.000 forint összdíjazású versenyen való induláshoz a hallgatóknak mindössze a 2 oldalas formanyomtatványt kell kitölteniük, amiben innovatív ötletüket bemutatják. A beküldési határidő 2013. február 25. A beérkezett ötleteket szakmai zsűri bírálja el. A legjobb ötletek beküldői a pénzdíjazáson túl, a szakmai zsűri visszajelzése és iránymutatása mellett lehetőséget kapnak arra, hogy koncepciójukat a március 21-i SZTE Innovációs Napon nagyközönség előtt is bemutassák.

Az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóságán hiszünk abban, hogy Egyetemünk hallgatói számos olyan innovatív ötlettel rendelkeznek, melyek megfelelő kidolgozást követően valós piaci potenciállal rendelkezhetnek. Az SZTE Innovációs Versennyel az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága ezen ötletek kidolgozását szeretné ösztönözni és támogatni. A beérkezett ötleteket szakmai zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt ötletek beküldői pénzdíjazásban részesülnek, illetve ötletüket bemutathatják a március 21-i SZTE Innovációs Napon, ahol ismert hazai nagyvállalatok képviselői is részt vesznek, akik a bemutatott innovációkat és előadóikat további támogatásban részesíthetik.

A versenyen lehet indulni bármilyen innovációval, legyen szó akár egy konkrét termékről (termékötletről) vagy szolgáltatásról, vagy szoftverről (szoftverötletről), vagy akár egy új eljárásról. Témakört tekintve nincsenek korlátok, az egyetlen feltétel, hogy olyan innováció legyen, melyről a versenyzők úgy gondolják, hogy lenne rá piaci igény, és maga az innováció megvalósítható lenne a jelenlegi technikai ismereteink szerint. A hallgatók egyaránt nevezhetnek teljesen új, illetve már létező innovációkkal is, de mindkét esetben csak saját szellemi termékükkel indulhatnak. A versenyen az SZTE hallgatói (BA, MA, PhD egyaránt) 1-3 fős csapatok indulhatnak. Egy személy több pályázatot is benyújthat.

A versenyre olyan innovatív ötleteket is várunk, melyeket beküldőik szeretnének titokban tartani. Amennyiben az űrlapon ezt a megadott résznél jelzik, úgy a bírálatban résztvevők titoktartás mellett fogják kezelni az adott pályázatot. A titoktartás nem korlátozza az adott pályázat győzelmi esélyeit, viszont értelemszerűen kizárja annak prezentációját az SZTE Innovációs Napján.

A versenyen való részvétel:

A versenyen való részvételhez mindössze egy 2 oldalas formanyomtatványt kell kitölteniük a résztvevő hallgatóknak, mely az alábbi linkről letölthető: http://www.u-szeged.hu/innov-verseny-urlap


A kitöltött dokumentumot a kutatasmarketing@rekt.szte.hu címre várjuk február 25-ig.


A verseny díjazása:

I. helyezett csapat: 100.000 Ft
II. helyezett csapat: 60.000 Ft
III. helyezett csapat: 40.000 Ft

Elérhetőség és további információ:

kutatasmarketing@rekt.szte.hu

Képgaléria

11.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 17.
  12:30 - 14:30
 • február 17.
  18:00 - 19:00
  Dr. Somody Imre hosszú ideig szerepelt a leggazdagabb magyarok toplistáján, neve összeforrt a vagyonát megalapozó Plusssz pezsgőtablettával. Neve sokak számára csenghet ismerősen akár az egészségügy, a közgazdaságtan vagy a politika területéről is. A kilencvenes évek végére jutott a csúcsra; karitatív és üzleti tevékenységéért számos kimagasló kitüntetést kapott. Aztán a sikeres üzletembert egyre több anyagi kudarc érte, miközben elvált és súlyosan megbetegedett. Élete 2014-ben gyökeresen új fordulatot vett... Minderről szívesen osztja meg gondolatait a hallgatósággal.
  Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/SOMODY200217
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 21.
  11:00 - 13:00

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus