plazmagomb

SZTE Fizika Napja 2013

Idén is mindenkit vár a Fizika Napja a Szegedi Tudományegyetemen!
Időpont: 2013. január 26. (szombat), 9-14 óra
Helyszín: SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport Dóm téri épülete (Dóm tér 9.)


SZTE Fizika Napja 2013

Idén is mindenkit vár a Fizika Napja a Szegedi Tudományegyetemen!


Időpont: 2013. január 26. (szombat), 9-14 óra
Helyszín: SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport Dóm téri épülete (Dóm tér 9.)

A programban a fizikai kutatások élvonalát képviselő, szegedi kötődésű témákról szóló előadások, folyamatosan működő, látványos, interaktív kísérletek és bemutatók, valamint laborlátogatások szerepelnek.

Előadások:

10.00-10.30 Prof. Dr. Szabó Gábor (akadémikus, egyetemi tanár, az SZTE rektora) Érdemes manapság fizikát tanulni?!
10.45-11.15 Dr. Geretovszky Zsolt (egyetemi adjunktus, SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék) A lézernyaláb mint szerszám
11.30-12.00 Dr. Galajda Péter (Lendület kutatócsoport-vezető, MTA SZBK Biofizikai Intézet) Mikrokozmosz: a baktériumok világa fizikus szemmel
12.15-12.45 Dr. Kiss L. László (tudományos tanácsadó, Lendület kutatócsoport-vezető, MTA CSFK Csillagászati Intézet) Bolygók más csillagok körül: idegen világok nyomában


A Fizika Napján az érdeklődők a bemutatókkal kapcsolatos kvízjátékban is részt vehetnek, míg az egyetemi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődő diákok egy külön információs standnál kaphatnak választ kérdéseikre.

13.30-tól "Fizika az orvosképzésben" címmel konzultációra kerül sor középiskolai tanárok számára az SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetének szervezésében (az előadásoknak is helyet adó Budó Ágoston tanteremben).

A programot az SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoportja, az ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete, a JGYPK Általános és Környezetfizikai Tanszéke és Technika Tanszéke, továbbá az MTA Szegedi Biológia Kutatóközpontja és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád Megyei Csoportja szervezi.

További részletek hamarosan a www.physx.u-szeged.hu oldalon!

Plakát (link)
Képgaléria

12.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus