Kemia

TANÁRI FÓRUM ÉS KUTATÓISKOLAI NAP

2012. november 16-án egész napos rendezvény helye a TTIK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének Szabó Zoltán terme (Dóm tér 7. II. emelet) és a kar Tanácsterme (Aradi vértanúk tere 1.).


2012. november 16-án rendezi meg a Természettudományi és Informatikai Kar a sokéves hagyományokkal rendelkező, elsősorban a TTIK bázisiskolái és a szegedi középiskolák oktatói számára szervezett, „Fórum középiskolai tanároknak” rendezvényét, melyet negyedik éve a kutatóiskolai pályázatok eseményeivel gazdagít.


A TTIK rendezvényének ez évben a Kémiai Tanszékcsoport a házigazdája.


Az egész napos rendezvény helye a TTIK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének Szabó Zoltán terme (Dóm tér 7. II. emelet) és a kar Tanácsterme (Aradi vértanúk tere 1.).
Az SZTE TTIK Kutatóiskolája cím és támogatás elnyerésére először a 2007/2008-as tanévben hirdetett pályázatot a Kar az ország valamennyi középfokú oktatási intézménye és azon határon túli magyar középiskolák számára, melyek magyar nyelvű képzést folytatnak a természettudomány, az informatika és a műszaki tudományterületen. A pályázathoz csatolni kell egy olyan kutatási programot, melynek egyik témavezetője a TTIK oktatója vagy kutatója, ill. a középiskola egyik tanára. A programnak tartalmazni kell az 1 éves kutatási program leírását, a programba bevont tanulók nevét, feladatait. Előnyt élveznek azok a középiskolák, melyek tanárai már korábban is végeztek önálló kutatást, tudományos fokozatot szereztek, illetve meglévő kutatási kapcsolatot ápoltnak a Karral, valamint azok, akik az elmúlt években eredményesen készítették fel tanulóikat OKTV versenyekre, Ifjúsági Tudományos Innovációs versenyekre, Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájára, vagy tanulóik nagy számban jelentkeztek a TTIK-ra. A címet a támogatottak a pályázat évében viselhetik.

A támogatás mértéke:


1. díj 200 ezer Ft,
2. díj 100 ezer Ft,
3. díj 50 ezer Ft,
mely a kutatás dologi költségeinek fedezésére szolgálhat.

A rendezvény részletes programja:

10:00 Dékáni köszöntő: Dr. Hernádi Klára dékán
10:15 A házigazda, a Kémiai Tanszékcsoport bemutatkozása

Dr. Horváth Dezső tanszékcsoport-vezető egyetemi docens tájékoztatója a Kémiai Tanszékcsoport oktató-kutató tevékenységéről
Dr. Erdőhelyi András tanszékvezető egyetemi tanár (Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék) előadása: „A biogáz és bioetanol kémiai átalakítása”
Dr. Kukovecz Ákos egyetemi docens (Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) előadása: „Nanotechnológia és anyagtudomány”
Dr. Enyedy Éva egyetemi adjunktus (Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék) előadása: „Rákellenes fémkomplexek a gyógyászatban és a kutatásban”
Dr. Zsigmond Ágnes egyetemi docens (Szerves Kémiai Tanszék) előadása: „A gyógyszerek és tükörképei”

11:30 Állófogadás a fórum résztvevői számára a Dékáni Hivatal Tanácstermében
12:30 „A TTIK Kutatóiskolája 2012/2013.” pályázat eredményhirdetése


„A TTIK Kutatóiskolája 2011/2012.” pályázat győzteseinek bemutatkozása


Zárszó: Dr. Gingl Zoltán tudományos és közkapcsolati dékánhelyettes

 

Képgaléria

04.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • október 28.
  18:00 - 19:00
  Előadó: Prof. Dr. Csermely Péter Széchenyi-díjas magyar biokémikus, hálózatkutató
  További információ: www.pedagogiaiestek.hu
  A Mentor(h)áló és az IH közös rendezvénye
  Belépőjegy 2300 Ft, SZTE-kártyával, diákigazolvánnyal, pedagógusigazolvánnyal 1600 Ft
 • november 4.
  14:00 - 16:00
 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus