rangsor-oktatok-kivalosaga

Megtévesztő felsőoktatási rangsorolás

A nagy tudományegyetemek rektorai közösen kifogásolták a Tudástárs Kft. által készített felsőoktatási rangsor egyik táblázatát, mert az álláspontjuk szerint félreérthető adatokon alapul, és torzítva mutatja a valós helyzetet.


„A rangsor készítői azt a durva tévedést követték el, hogy az akadémikusokat és nagydoktorokat nem vették figyelembe a minősített oktatók között – mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora. – Én azt szoktam tanítani a hallgatóimnak, hogy ha ülnek egy szobában, izzadnak, és a hőmérő csak 12 fokot mutat, akkor először nézzék meg, jól mér-e az a hőmérő" – mondta a rektor. Szabó Gábor szerint a felsőoktatási rangsorok mindig vitathatók itthon és külföldön is, de a lista készítőinek az adatok feldolgozása után észre kellett volna venniük, hogy módszertani hibát vétettek. „Egy olyan listán, amelyen az oktatói kiválóságban a Műegyetem a 20. helyet sem éri el, nem szeretnénk mi sem elsők lenni, mert az nem lehet hiteles" – mondta a szegedi rektor.


Forrás: index.hu


www.index.hu Mi a baj az egyetemi rangsorral?

www.eduline.hu Rangsor: a tudományos kiválóság adatai a kiegészített oktatói rangsorokban

Képgaléria

02.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus