rangsor-oktatok-kivalosaga

Megtévesztő felsőoktatási rangsorolás

A nagy tudományegyetemek rektorai közösen kifogásolták a Tudástárs Kft. által készített felsőoktatási rangsor egyik táblázatát, mert az álláspontjuk szerint félreérthető adatokon alapul, és torzítva mutatja a valós helyzetet.


„A rangsor készítői azt a durva tévedést követték el, hogy az akadémikusokat és nagydoktorokat nem vették figyelembe a minősített oktatók között – mondta Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora. – Én azt szoktam tanítani a hallgatóimnak, hogy ha ülnek egy szobában, izzadnak, és a hőmérő csak 12 fokot mutat, akkor először nézzék meg, jól mér-e az a hőmérő" – mondta a rektor. Szabó Gábor szerint a felsőoktatási rangsorok mindig vitathatók itthon és külföldön is, de a lista készítőinek az adatok feldolgozása után észre kellett volna venniük, hogy módszertani hibát vétettek. „Egy olyan listán, amelyen az oktatói kiválóságban a Műegyetem a 20. helyet sem éri el, nem szeretnénk mi sem elsők lenni, mert az nem lehet hiteles" – mondta a szegedi rektor.


Forrás: index.hu


www.index.hu Mi a baj az egyetemi rangsorral?

www.eduline.hu Rangsor: a tudományos kiválóság adatai a kiegészített oktatói rangsorokban

Képgaléria

11.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • október 28.
  18:00 - 19:00
  Előadó: Prof. Dr. Csermely Péter Széchenyi-díjas magyar biokémikus, hálózatkutató
  További információ: www.pedagogiaiestek.hu
  A Mentor(h)áló és az IH közös rendezvénye
  Belépőjegy 2300 Ft, SZTE-kártyával, diákigazolvánnyal, pedagógusigazolvánnyal 1600 Ft
 • november 4.
  14:00 - 16:00
 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus