biotechnologus

Innovációs díj a szegedi biotechnológusoknak

Harmadik alkalommal adták át a Dél-alföldi Innovációs díjat; idén a természetes személyek közt szegedi kutatók Fehérjékben gazdag hulladékok hasznosítása a biogáz termelésben című pályázatát találta a kuratórium a legjobbnak.


A "Fehérjékben gazdag hulladékok hasznosítása a biogáz termelésben"
című pályázat a Szegedi Tudományegyetem Biotechnológiai Tanszéke és a Szegedi Biológiai Központ közös munkájának eredménye. A pályázat kísérleti berendezést és eljárást mutat be a fehérje alapú biomasszából történő biogáz termelésre alkalmas mikro organikus konzorcium létrehozására. Az eljárás jelentősége, hogy a biogáz termelő baktériumok olyan közössége hozható létre, amely optimálisan képes együttműködni abban, hogy a fehérje alapú biomasszát hatékonyan biogázzá lehessen alakítani. A rendkívül fejlett biotechnológiai, mikrobiológiai, genetikai megközelítés egyedülállónak mondható. Az eljárás széles körű elterjedése nagy gazdasági és környezetvédelmi jelentőséggel bírhat.

Forrás: szegedma.hu

Képgaléria

05.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus