huro_logo

Határon átnyúló társadalomföldrajzi együttműködés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke három másik egyetemmel közösen pályázott a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2011-es kiírásában.


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke három másik egyetemmel közösen pályázott a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2011-es kiírásában. A Szegedi Tudományegyetem mellett a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszéke, a Nagyváradi Egyetem Földrajz, Turizmus és Területfejlesztési Tanszéke, valamint a Temesvári Egyetem Földrajz Tanszéke vett részt a pályázat elkészítésében.


A HURO/1001/184/2.3.1 kódszámú „Cross Border Doctoral Programs Consortium” című pályázat 164.960 eurót nyert el, amelyből tanszékünk 32.125 euróval részesedik.
A projekt kivitelezésére egy év áll rendelkezésre (2012. október 1. - 2013. szeptember 30.). Ez idő alatt a Tanszék doktorandusz hallgatói intenzív társadalomföldrajzi kurzusokon vesznek részt a partneregyetemeken. A pályázatban elnyert pénzösszeg azt is lehetővé teszi, hogy mintegy száz új szakirodalmi kötettel bővítsük könyvtárunk állományát, hozzájárulva ezzel a doktorandusz hallgatók munkájához, ismereteik bővítéséhez és szakmai elmélyülésükhöz.

A projekttel kapcsolatos bővebb információk Pap Ágitól, a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék munkatársától kérhetőek (e-mail: pap.agi@geo.u-szeged.hu, telefon: 62/34 33 37).

Jelen közlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
www.huro-cbc.eu
 

huro_logo_hu

 

Képgaléria

10.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

  • május 27.
    18:00 - 19:00
    "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
    Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
    Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus