huro_logo

Határon átnyúló társadalomföldrajzi együttműködés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke három másik egyetemmel közösen pályázott a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2011-es kiírásában.


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke három másik egyetemmel közösen pályázott a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2011-es kiírásában. A Szegedi Tudományegyetem mellett a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszéke, a Nagyváradi Egyetem Földrajz, Turizmus és Területfejlesztési Tanszéke, valamint a Temesvári Egyetem Földrajz Tanszéke vett részt a pályázat elkészítésében.


A HURO/1001/184/2.3.1 kódszámú „Cross Border Doctoral Programs Consortium” című pályázat 164.960 eurót nyert el, amelyből tanszékünk 32.125 euróval részesedik.
A projekt kivitelezésére egy év áll rendelkezésre (2012. október 1. - 2013. szeptember 30.). Ez idő alatt a Tanszék doktorandusz hallgatói intenzív társadalomföldrajzi kurzusokon vesznek részt a partneregyetemeken. A pályázatban elnyert pénzösszeg azt is lehetővé teszi, hogy mintegy száz új szakirodalmi kötettel bővítsük könyvtárunk állományát, hozzájárulva ezzel a doktorandusz hallgatók munkájához, ismereteik bővítéséhez és szakmai elmélyülésükhöz.

A projekttel kapcsolatos bővebb információk Pap Ágitól, a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék munkatársától kérhetőek (e-mail: pap.agi@geo.u-szeged.hu, telefon: 62/34 33 37).

Jelen közlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
www.huro-cbc.eu
 

huro_logo_hu

 

Képgaléria

08.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • október 28.
  18:00 - 19:00
  Előadó: Prof. Dr. Csermely Péter Széchenyi-díjas magyar biokémikus, hálózatkutató
  További információ: www.pedagogiaiestek.hu
  A Mentor(h)áló és az IH közös rendezvénye
  Belépőjegy 2300 Ft, SZTE-kártyával, diákigazolvánnyal, pedagógusigazolvánnyal 1600 Ft
 • november 4.
  14:00 - 16:00
 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus