dohanyzas

A dohányzás szabályozása a TTIK-n

2012. március 30-i hatállyal érvénybe lép az egységvezetői rendelkezés a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény végrehajtásáról.


Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar
valamennyi Munkavállalója és Hallgatója számára


Tájékoztatás a TTIK dohányzási rendjéről


A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény, valamint a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 6/2009.(III.03.) Kgy. rendelete értelmében valamennyi épületünkben tilos a dohányzás. Ez kötelező érvényű előírás az SZTE TTIK épületeiben foglalkoztatott, az Egyetemmel közalkalmazotti, vagy más egyéb jogviszonyban álló valamennyi alkalmazottjára, valamint az Egyetem hallgatóira és látogatóira vonatkozóan.


Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy az ellenőrzésre jogosult ÁNTSZ az intézményen túl, büntetést róhat ki a dohányzás szabályait megszegő személyekre is 20-50 eFt-os értékben.


Nyílt légterű hellyel – pl.: udvar, erkély – rendelkező oktatási feladatokat is ellátó épületünk esetében, amennyiben főbejárata közterületre nyílik, nemcsak az épületben, hanem az épület főbejárat szerinti utcai frontját érintő járdán, a járdát szegélyező, részben vagy egészben növényzettel borított zöldsávban, továbbá a főbejárat szerinti utcai front előtti úttesten is tilos dohányozni.


Nyílt légterű hellyel – pl.: udvar, erkély – rendelkező oktatási feladatokat is ellátó épület esetében, amennyiben főbejárata nem közterületre nyílik, a bejárattól számított 5 méteres távolságon belül eső területen tilos dohányozni.
A dohányzó helyek kijelöléséről épületenként rendelkezik a kar vezetése. A kijelölt dohányzó helyeket egyértelmű jelzéssel – szabványos táblával vagy piktogram alkalmazásával – szembetűnő módon meg kell jelölni. A kijelölt dohányzóhelyeken a kulturált dohányzási feltételeket meg kell teremteni.


A TTIK valamennyi épületében a nemdohányzók védelmére szolgáló előírások megtartásának ellenőrzésére Dr. Varga Csaba egy. docens, gazdasági dékánhelyettes jogosult (544-416, 4416).

A TTIK kijelölt dohányzó helyei épületenként:


Bolyai épület (Aradi vértanúk tere 1. ): a Béke épület nyitott légterű hátsó udvarában.
Béke épület (Rerrich Béla tér 1.): a Béke épület nyitott légterű hátsó udvarában.
Dóm tér 7-8.: a Béke épület nyitott légterű hátsó udvarában.
Dóm tér 9.: a Béke épület nyitott légterű hátsó udvarában.
Irinyi épület (Tisza Lajos krt. 103.): az Irinyi épület nyitott légterű belső udvarában.
Árpád tér 2.: az Árpád tér 2. épület nyitott légterű belső udvarában.
Biológus épület (Középfasor 52.): a Biológus épület nyitott légterű III. emeleti tetőteraszán és IV. emeleti tetőteraszán 1-1 hely és az udvaron 1 hely.
Csontraktár (Bal fasor 39.): a Csontraktár épület nyitott légterű udvarában.
Kossuth Lajos sgt. 42.: a Kossuth Lajos sgt. 42. épület nyitott légterű belső udvarában és I. emeleti teraszán.


A dohányzási rend épületenkénti szabályai

A BTK kijelölt dohányzó helyei a karunkat érintő Egyetem utcai épületben:


(Egyetem utca 2.): az Egyetem utcai épület nyitott légterű belső udvarainak kijelölt részei.


A rendelkezés teljes szövege megtalálható a Szabályzatok között:


Szeged, 2012. március 30.


Dr. Hernádi Klára dékán

s.k.


Képgaléria

04.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus