dom

Százak búcsúztak Fábián Tamástól a dómban

Szeged - Zsúfolásig megtelt a szegedi fogadalmi templom szerda este: Fábián Tamás geográfusra emlékeztek barátai, tanítványai és ismerősei.


Az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának oktatóját és Szabad Gábor bőrgyógyászt január 17-én hajnalban ölték meg terroristák az etióp–eritreai határnál, az Erta Ale vulkán közelében. Az emlékező misét Kondé Lajos, a dóm plébánosa celebrálta.

Az előtérben a kutató portréja alatt a gyilkosság előtt néhány órával, a vulkánról készített fotója volt látható. Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE klubigazgatója, Fábián Tamás barátja lapunknak elmondta: a kép este 9-kor készült, alig 4 órával a gyilkos támadás előtt. A földrajz tanszék nevében Mezősi Gábor tanszékvezető fehér rózsákból álló csokrot helyezett el volt kollégája portréja alatt.


– Fájdalom és keserűség tölti el szívünket, de adjunk hálát Istennek, hogy ilyen tehetséggel ajándékozta meg közösségünket – emlékezett Fábián Tamásra Kondé Lajos. A geográfus temetési szertartása szülővárosában, Vasváron lesz szombaton 13 órától. Gyászmisét a helyi katolikus templomban tartanak 12 órától. Szabad Gábor búcsúztatása február 23-án 13 órakor kezdődik az SZTE TIK kongresszusi termében.


Forrás: www.delmagyar.hu

Képgaléria

13.jpg
Friss hírek RSS

Friss hírek

2020. március 27.
2020. március 12.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

  • május 27.
    18:00 - 19:00
    "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
    Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
    Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus