dom

Százak búcsúztak Fábián Tamástól a dómban

Szeged - Zsúfolásig megtelt a szegedi fogadalmi templom szerda este: Fábián Tamás geográfusra emlékeztek barátai, tanítványai és ismerősei.


Az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának oktatóját és Szabad Gábor bőrgyógyászt január 17-én hajnalban ölték meg terroristák az etióp–eritreai határnál, az Erta Ale vulkán közelében. Az emlékező misét Kondé Lajos, a dóm plébánosa celebrálta.

Az előtérben a kutató portréja alatt a gyilkosság előtt néhány órával, a vulkánról készített fotója volt látható. Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE klubigazgatója, Fábián Tamás barátja lapunknak elmondta: a kép este 9-kor készült, alig 4 órával a gyilkos támadás előtt. A földrajz tanszék nevében Mezősi Gábor tanszékvezető fehér rózsákból álló csokrot helyezett el volt kollégája portréja alatt.


– Fájdalom és keserűség tölti el szívünket, de adjunk hálát Istennek, hogy ilyen tehetséggel ajándékozta meg közösségünket – emlékezett Fábián Tamásra Kondé Lajos. A geográfus temetési szertartása szülővárosában, Vasváron lesz szombaton 13 órától. Gyászmisét a helyi katolikus templomban tartanak 12 órától. Szabad Gábor búcsúztatása február 23-án 13 órakor kezdődik az SZTE TIK kongresszusi termében.


Forrás: www.delmagyar.hu

Képgaléria

08.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus