tfgt

I. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

A SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke a 2011/2012-es tanévben középiskolásoknak szóló nemzetközi földrajzversenyt hirdetett.


Az előzetes elvárásokat, reményeket messze felülmúlóan a vetélkedőre 4 ország, 84 iskolája, 97 felkészítő tanár 175 kétfős csapata regisztrált! Az első fordulót minden csapat a saját iskolájában írta meg, a döntő fordulókba a legjobb 21 csapat jutott be, megmérettetésükre 2012. február 24-25-én kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékén.


A csapatokat izgalmas és érdekes feladatokkal várják a szervezők, a hagyományos számonkéréseken túl olyan feladatok is lesznek, amelyekkel még nem találkoztak a középiskolások, lehetőséget adva ezzel tudásuk, képességeik fejlesztéséhez. Játékos geocaching versenyen megismerhetik a GPS használatát, laboros feladatok során kísérletezhetnek talajokkal, vizekkel a gyakorlatban megtapasztalva ezzel különböző földrajzi törvényszerűségeket, folyamatokat. Ezen kívül tesztekkel, és szóbeli előadással is bizonyítaniuk kell a versenyző csapatoknak, a verseny legvégén pedig fergeteges kvíz vetélkedő zárja a programot.
Közben a kísérő pedagógusok megtekinthetik az Ásványtani és Geokémiai Tanszéken található kiemelt értékű Koch Sándor Ásványgyűjteményt, valamint a Földtani és Őslénytani Tanszék ősmaradvány gyűjteményét, délután pedig minden vendéget Szeged belvárosában városnézésre invitálnak a szervezők.


A 8 legügyesebb csapat tavasszal tanulmányi kiránduláson vehet részt a Balaton-felvidéken, ezen túlmenően a legjobb három csapat értékes tárgyjutalmakban részesül, a legjobban teljesítő csapat, pedig a verseny hivatalos szponzora, az Eupolisz Utazási Iroda jóvoltából külföldi utazást is nyer!


eupolisz

Képgaléria

11.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus