Forumon_tiltakoztak_a_szegedi_egyetemistak

Hallgatói tiltakozások a tervezett felsőoktatási változások miatt


December 10-én, hétfőn hallgatói demonstrációt szervezett az államilag támogatott keretszámok drasztikus csökkentése miatt (http://szeged.hir24.hu/szeged/2012/12/10/forumon-tiltakoztak-a-szegedi-egyetemistak/) a Miérthallgatók csoport (http://www.facebook.com/mierthallgatok).


A tiltakozó rendezvényen több száz hallgató mellett megjelent a Szegedi Tudomány Egyetem Rektora, a karok dékánjai, a szakszervezet képviselői és számos oktató is.

Szabó Gábor rektor felszólalásában ismertette egyetemünk drámai helyzetét és politikamentes összefogásra kérte a demonstráció valamennyi résztvevőjét a közös ügy érdekében
(http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YCDMbnJJkfE).

A demonstrációról készített összefoglaló videó itt látható: http://www.youtube.com/watch?v=VcxuYf_79do.

A szervezők az egyetem és a karok vezetőségét, oktatóit és hallgatóit is sikeresen szólították meg, akik egységesen kiálltak az egyetem autonómiájának és az oktatás minőségének megőrzéséért a Magyar Rektori Konferencia közleményének (http://www.mrk.hu/2012/12/06/a-magyar-rektori-konferencia-kozlemenye-6) is megfelelően.

Ezzel párhuzamosan az SZTE EHÖK szervezésével három szegedi oktató és negyven szegedi egyetemista, köztük a Hallgatói Hálózat aktivistái, elfoglalták a Csongrád Megyei Kormányhivatal földszintjét (http://www.ehok.u-szeged.hu/posts/341-szte-ehok-kozlemeny-ulosztrajk-a-csongrad-megyei)

A hallgató demonstráció újabb eseményeként az SZTE Hallgatói Sztrájkbizottsága 2012. december 19-én 16 óra 30 perckor tüntetést szervez a Csongrád Megyei Kormányhivatal (Szeged, Rákóczy tér 1.) előtt.


meghívó tiltakozás a keretszámok módosítása ellen


A Hallgatói Önkormányzat kérésére a felhívást a Természettudományi Kar december 14-i tanácsülésén ismertették és a kari honlapra is felkerült.

 

Képgaléria

05.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus