Szeminárium - Prof. Dr. Csermely Péter előadása


Az Informatikai Tanszékcsoport soron következő szemináriuma 2013. március 5-én, kedden 14 órától 15 óráig lesz megtartva a SZAB Székházban (Somogyi u. 7) a 110-es előadóteremben. A szeminárium előadója, az előadás címe és absztraktja a következő:

Csermely Péter
(Semmelweis Egyetem, Orvosi Vegytani Intézet, LINK-csoport)

Hogyan optimalizálják magukat a biológiai hálózatok? Melyek ezeknek az adaptációs mechanizmusoknak az általánosítható tanulságai?

A biológiai és a társadalmi rendszereket leíró hálózatok egy sor olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amely mindegyikükre közel egyaránt érvényesek. A "rendszerváltás" (értve ez alatt ugyanannak a problémának egy teljesen más komplex rendszert leíró hálózaton való megvizsgálását) segíteni tud abban, hogy eldöntsük: mennyire fontos az, amit találtunk. A több oldalról való megközelítés kreativitásfokozó eszköz is lehet, mert átlendít a gondolkodásunkban rejlő rejtett gátakon. Az előadás új hálózatos elemző módszerek bemutatásával megmutatja, hogy: a.) Miért tud többet az élesztő a válságra való válaszolásban mint az ember? b.) Miért érdemesebb a hálózatos "kulcsember" szomszédját meggyőzni valamiről, és ez miért jó a gyógyszertervezésben? c.) Mikor nem vagyunk kiszolgáltatva a minket körülvevő kapcsolati hálózatnak az együttműködés során - és ez hogyan függ össze egy igen általános tanulási és evolúciós technikával. A felsorolt módszerek a LINK-csoport honlapján (www.linkgroup.hu) szabadon elérhetők, és kipróbálhatók. A LINK-Group nyitott, várja az együttműködő újabb tagokat. Az érdeklődők kérdéseikkel az előadó email címén jelentkezhetnek.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A szeminárium szervezői

Képgaléria

06.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

  • május 27.
    18:00 - 19:00
    "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
    Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
    Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus