Nívódíj a legjobb, kémiai témájú diplomamunkákért


A Magyar Kémikusok Egyesülete idén is nívódíjjal jutalmazza azokat a nappali tagozatos, mesterszakos (MSc) hallgatókat, akik kémiával kapcsolatos témában készítenek kiemelkedő diplomamunkát. Nemcsak vegyész, hanem vegyészmérnök, gyógyszerész, környezettudós és kémiatanár hallgatók dolgozatait is várják, és szóba jöhetnek határterületek is.

A nívódíj adományozásának célja az önálló ötletek és munkák díjazása, a tehetséges ifjú szakemberek ösztönzése, számukra fórum biztosítása. Az MKE az egyes intézményektől kéri be díjazásra javasolt diplomamunkákat, amelyek közül az egyesület Műszaki Tudományos Bizottsága választja ki a nívódíjra érdemeseket.

A díjazottak oklevelet és pénzjutalmat kapnak, amelyek átadására 2013. október végén, a szegedi ifjúsági Kémiai Napok keretében kerül sor. A nívódíjjal elismert hallgatók ezen túlmenően előadást is tarthatnak kutatási témáikról, névsoruk pedig megjelenik a Magyar Kémikusok Lapjában.

 

Képgaléria

09.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 17.
  12:30 - 14:30
 • február 17.
  18:00 - 19:00
  Dr. Somody Imre hosszú ideig szerepelt a leggazdagabb magyarok toplistáján, neve összeforrt a vagyonát megalapozó Plusssz pezsgőtablettával. Neve sokak számára csenghet ismerősen akár az egészségügy, a közgazdaságtan vagy a politika területéről is. A kilencvenes évek végére jutott a csúcsra; karitatív és üzleti tevékenységéért számos kimagasló kitüntetést kapott. Aztán a sikeres üzletembert egyre több anyagi kudarc érte, miközben elvált és súlyosan megbetegedett. Élete 2014-ben gyökeresen új fordulatot vett... Minderről szívesen osztja meg gondolatait a hallgatósággal.
  Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/SOMODY200217
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 21.
  11:00 - 13:00

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus