math_equations

Titkosírás, tiki-taka, sudoku - Egyetemi Tavasz a Bolyai Intézetben

Időpont: 2013. április 20. (szombat), 10.30-18.00 óra
Helyszín: SZTE Kiss Árpád tanterem (Béke épület, Rerrich tér 1.)


A matematika az élet minden területén jelen van - az SZTE Bolyai Intézetének oktatói ezt az állítást bizonyítják majd április 20-án, szombaton sorra kerülő rendezvényükön.

Az érdeklődők megismerhetik többek között a titkosírás és a bankszámlák biztonságba helyezésének matematikai hátterét, de kiderül az is, milyen kapcsolata van a matematikának Michelangelo és Kodály alkotásaival, vagy akár az FC Barcelona

taktikájával. Az előadásokon túlmenően a résztvevők sudokupéldák és logikai játékok megoldásán keresztül saját szürkeállományuk matematikai képességeit is tesztelhetik.


Időpont: 2013. április 20. (szombat), 10.30-18.00 óra

Helyszín: SZTE Kiss Árpád tanterem (Béke épület, Rerrich tér 1.)

Részletes program: http://www.math.u-szeged.hu/~horvath/etavasz.htm

Képgaléria

10.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus