Ösztöndíjak, pályázatok

2024. június 04.

A Pályázat célja az egyetem azon dolgozóinak, kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő munkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból vagy az Egyetem működési folyamataiban hasznosítható lehet.

2024. június 12.

Az SZTE és az NMHH elkötelezett a digitális médiatudatosság erősítésében, a digitális kultúra társadalmi tudatosításában, a jövő szakembereinek képzésében és az általuk, valamint tudományos munkásságuk által közvetített tudásátadásban. Az együttműködés egyik eredményeképpen SZTE IKIKK OMIK tudományos ösztöndíjpályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetemen tudományos tevékenységet folytató tehetséges fiatal hallgatók számára az NMHH támogatásával.

2024. június 10.
2024. május 28.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatok beadási határideje a hallgatók számára 2024. július 8. (hétfő) 23:59 óra.

2024. május 24.

Az ÚNKP, Bolyai + és további egyéb pályázathoz benyújtandó "A fogadó felsőoktatási intézmény szándéknyilatkozata a kutatás befogadásáról" c. dokumentumot a kar dékánja írja alá.

2024. május 18.

A Magyar Honvédség személyi állományának utánpótlásához szükséges, a katonai oktatást folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében, a Honvéd Vezérkar főnöke által honvédelmi ösztöndíj pályázat került kiírásra a felsőoktatásban, valamint a szakképzésben tanulók részére, a Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíj elnyerésére. A pályázat beérkezési határideje: 2024. június 05.

2024. május 10.

A Szegedi Tudományegyetem idén is meghirdeti Proof of Concept Alap pályázatát, amelyre a támogatást az Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ biztosítja. A pályázat és a pályázás menetének bemutatásával kapcsolatban 2024. május 14-én 15:00 órai kezdettel webinárt tartanak a kiírók.

2024. május 10.

A Marokkói Királyság 15 ösztöndíjat ajánl magyar diákok számára, hogy marokkói állami felsőoktatási, műszaki és szakképzési intézményekben tanuljanak a 2024/2025-ös tanévben.

2024. május 07.

A K&H STEM technológiai pályázatán kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozatoddal hozzájárulhatsz az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálhatsz mások számára.


Mutasd meg, miben vagy igazán jó és tűnj ki a tehetségeddel!

2024. április 28.

Napjainkban akár az üzleti, akár a magánéletben kulcsfontosságú kérdés az információ- és adatvédelem. Ennek számtalan megközelítésmódja van, amely közül nemzetközileg elterjedt módszer az ISO 27000-es szabványcsaládra, az ISO/IEC 27001 szabványra épülő információvédelmi irányítási rendszer. A pályázat célja, hogy népszerűsítsük az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassuk az információ- és adatvédelem kultúrájának kialakítását azoknak a diploma,- és szakdolgozatoknak, valamint tanulmányoknak díjazásával, amelyek alkotói a tématerületükön kiemelkedőt alkottak.

2024. április 19.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy meghirdetésre került a Pannónia Ösztöndíj Program. Részletekről az intézeti ERASMUS koordinátoroknál lehet érdeklődni.

2024. április 20.

A K&H vezető pénzügyi intézetként ügyfeleinek okos döntéseinek elősegítésén túl felelősnek tekinti magát azért a társadalomért és környezetért, amelyben működik.


Ennek érdekében az elmúlt években számos kezdeményezést indított - többek között - a fiatalok oktatása és a környezetvédelem területén, így bizonyítva elkötelezettségét a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett.


Ennek része volt a 2015-ben életre hívott K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amely az intézményi és a hallgatói oldalon egyaránt évről évre pozitív fogadtatásban részesül.

2024. április 17.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

2024. április 14.

Megjelentek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Szülőföldön magyarul” felhívásai a 2023/2024-es tanévre.

2024. március 11.

Az Aruba Cloud, Európa vezető felhőszolgáltatója 2024-ben immár második alkalommal szervezi meg programozói hackathonját a hazai felsőoktatásban tanuló hallgatók számára. Az esemény célja a IT-tudás fejlesztése és a legtehetségesebb egyetemi hallgatók felfedezése, olyan kiélezett helyzetek elé állítása, amely a tudásuk és helytállásuk fejlődését is elősegíti.

2024. február 05.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány „A városi madárkérdés felmérése, állatkímélő megoldások kidolgozása” címmel tudományos pályázatot hirdet. A félmilliós fődíjért diplomások és egyetemi hallgatók is pályázhatnak 2024. május 15-ig.

2023. október 20.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány programjában való részvételre.


2023. szeptember 20.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket