Miért az SZTE TTIK?

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara képzések színes skálájával várja leendő elsőéves hallgatóit.

Érdekel, hogy a körülötted lévő világ hogyan épül fel? Vonzanak a mikroszkóp lencséjén keresztül feltáruló csodák? Mindig is a biológia volt számodra a legizgalmasabb tantárgy? Akkor a Biológia Intézet képzései Neked szólnak!

Kedvenc tárgyad a matematika? Jól tudsz összefüggésekben, algoritmikusan gondolkozni? Tanulj nálunk, és légy Te is matematikus!

Érdekel a körülötted levő világ, és megismernéd pontosabban, hogyan is működik? De bizonytalan vagy, hol kezdd, hogyan fogj neki? Szeretnéd továbbvinni a világ felderítését, új összefüggéseket, jelenségeket felfedezni? Szeretnél alkotni, új dolgokat létrehozni? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod: Tanulj fizikát az SZTE-n!

Ismerd meg a Földrajzi és Földtudományi Intézet képzéseit! Az Intézet célja, hogy az itt tanulók széles körű ismereteket sajátítsanak el Földünkről, különösen a hazai táj fejlődéséről, sajátosságairól, társadalmi-gazdasági viszonyairól, a természeti és társadalmi környezetben lejátszódó folyamatok kapcsolatrendszeréről.

Az informatika napjainkban a legdinamikusabban fejlődő terület. Az élet minden területén egyre nagyobb szükség van a jól képzett informatikus szakemberekre. Az SZTE Informatikai Intézet az informatika képzési terület országosan leggazdagabb képzési portfóliójával vár, legyen szó alap- vagy mesterképzésről.

Nálunk megtalálható a gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és programtervező informatikus alap- és mesterszak, villamosmérnök alapszak, üzemmérnök-informatikus alapképzés és az info-bionika mérnöki mesterszak. Képzéseinkről általánosságban elmondható, hogy gyakorlatorientált és projekt szemléletű tudás elsajátítását biztosítja a hozzánk jelentkezőknek. Amennyiben érdekel ez a terület és abban az intézményben szeretnél tovább tanulni, ami a hazai informatikai felsőoktatás bölcsője, ahol 1957-ben – Magyarországon elsőként – indult informatikus képzés, valamint ahol a HVG Diploma 2022 rangsora szerint a képzési területen a legkiválóbb oktatóktól tanulhatsz, akkor válaszd az SZTE informatikai képzéseit!

Vonzanak a kémiai kísérletek? Szeretnéd mélyebben megismerni, mivel foglalkoznak a vegyészek? Esetleg a vegyészmérnöki, anyagmérnöki szakma vagy a molekuláris bionika érdekel? Akkor várunk a Kémiai Intézet képzésein!

Mindig is szerettél másokat korrepetálni? Úgy érzed, jól tudsz magyarázni? Szívesen osztod meg az általad megszerzett tudást másokkal is? Akkor pedagógusképzésünk Neked szól!