7

Miért az SZTE TTIK?

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara képzések színes skálájával várja leendő elsőéves hallgatóit.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai karának (SZTE TTIK) jogelődje 1921-ben kezdte meg a működését, amikor Szeged városa befogadta akkor az Kolozsvárról áttelepült Tudományegyetemet. Az eltelt közel 100 év alatt az eredetileg Matematikai és Természettudományi Kart alapító nagy hírű professzorokat méltó utódok követték a tanszékek és a kar élén.


A Kar jelenleg hat intézetet fog össze, ezek a Biológia, Bolyai, Fizikai, Földrajzi és Földtudományi, Informatikai, valamint a Kémiai Intézet. A minőségi oktatásnak köszönhetően a végzettek közel 80 százaléka tanult szakmájában helyezkedik el. Büszkék vagyunk a kiemelt óraszámú gyakorlati képzésünkre, mely tantermi órákból, valamint labor- és terepgyakorlatokból tevődik össze. A kiterjedt tudományos és ipari kapcsolatrendszer lehetőséget ad szakmai gyakorlatra számos különböző intézetnél és cégnél. A kutatások iránt érdeklődő hallgatók hét doktori iskolában folytathatják tudományos karrierjüket.


Tehát miért is válaszd a TTIK-t?

Mert a nálunk szerzett diplomák idehaza és külföldön is megbecsültek.

Mert a Karon folyó kutatásokba az oktatók aktívan bevonják a hallgatókat, ezért hallgatóink kiemelkedően sikeresek az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon is.

Mert képzéseink gyakorlati óraszámának aránya magas.

Mert számos ipari partnerrel kötött szerződéseink biztosítják a szakmai gyakorlat szerzési lehetőséget a képzés során.

És mert képzéseink magas minőségét mi sem igazolja jobban, mint egykori hallgatónk, Karikó Katalin sikerei.


Információ további intézeteinkről és képzéseinkről ide kattintva érhető el.


esza_felso_250x250

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket