Rendezvénynaptár
-
november 22.10:00 - 12:00
-
november 22.13:00 - 15:00
-
november 25.13:00 - 15:00
1,5 év = Piacképes Szakma
Iskolánk a 21. század technológiájának megfelelő szakmai kabinetekkel és a legújabb trendeket ismerő oktatókkal vár amennyiben kedvet érzel a Turizmus-vendéglátás vagy a Kereskedelem ágazat szakmáihoz.
Duális partnereink biztosítják számodra a professzionális szakmai képzést. Az ágazati alapoktatás során online konzultációval könnyítheted meg képzésed!
Rugalmas képzés, korszerű tudás!
A mi szakmáink a jövőt is jelenthetik számodra!
Felnőttek szakmai oktatásában tervezett képzések
I. Kereskedelem ágazat
1. Kereskedő és webáruházi technikus szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Kereskedelem
A szakma megnevezése: Kereskedő és webáruházi technikus
Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 64 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)
A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírás:
A Kereskedő és webáruházi technikusi képzés, olyan komplex tudást adó szakmai oktatás, amely teljesen új távlatokat nyit a kereskedelmi folyamatokban, az online értékesítésben, úgymint a digitalizáció vagy a technológiai újítások az áruforgalom területén.
A szakképzett technikus kereskedelmi egységet és webáruházat működtet. Feladata az áruforgalom lebonyolítása, az áruk adás-vétele, amely magában foglalja a B2B, a B2C kereskedelmi és webáruházi értékesítést.
Megtervezi, elemzi, értékeli az áruforgalmi tevékenységet. A vállalkozás nyereséges gazdálkodása érdekében alkalmazza a gazdasági, a marketing, a jogi ismereteket, melynek következtében képes kialakítani a kereskedelmi egység külső/belső arculatát, termék-, ár-, értékesítési-, és kommunikációs politikáját.
Irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését, ellátja a nyilvántartással, az vásárlók kezelésével, az adatszolgáltatással, az adatok védelmével kapcsolatos adminisztratív feladatokat.
Kezeli a megrendeléseket, a törzsvásárlói nyilvántartásokat, a bónuszrendszereket.
Árukatalógusokat, árjegyzékeket állít össze. Konkurencia elemzést végez a termékkereskedelem területén.
A legkorszerűbb digitális és technológiai ismereteinek alkalmazásával irányítja a kereskedelmi és elektronikus rendszerek folyamatszervezését, informatikai megvalósítását.
Aktualizálja az online tartalmakat, részt vesz az aktuális online, offline kampányok lebonyolításában.
Szakszerűen kommunikál idegen nyelven. Feladatait környezettudatosan, a fenntarthatóság jegyében végzi.
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Kereskedő és webáruházi technikus |
5111 |
Kereskedő |
5112 |
Vezető eladó |
|
5123 |
Telefonos (multimédiás) értékesítési ügynök |
|
3622 |
Kereskedelmi ügyintéző |
|
1333 |
Kereskedelmi tevékenységet folytató egység vezetője |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Érettségi végzettség
2. Kereskedelmi értékesítő szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Kereskedelem
A szakma megnevezése: Kereskedelmi értékesítő
A szakma azonosító száma: 4 0416 13 02
Kapcsolódó részszakmák megnevezése: Bolti előkészítő, Pénztáros
Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 80 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)
A szakképzésbe történő belépés feltételei:
Alkalmassági követelmények: Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos komplex értékesítői feladatokat.
A különböző szakterületen működő kereskedelmi egységekben tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Körültekintően, a megismert és felismert vevőtípusoknak megfelelően kommunikál a vevőkkel. Kommunikációja az asszertív kommunikációra épül, amelynek során korszerű eladói technikák alkalmazásával szolgálja ki a potenciális vásárlókat.
Közreműködik az árubeszerzés folyamatának lebonyolításában. Ellátja az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, készletezésével, állagmegóvásával kapcsolatos feladatokat. Az áruk értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével segíti a kereskedelmi egység működését. Elvégzi az online értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat, kezeli a kereskedelmi egységében használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat. Szakszerűen használja a pénztárgépet és a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket, eszközöket.
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Kereskedelmi értékesítő |
5113 |
Bolti eladó |
5117 |
Bolti pénztáros, jegypénztáros |
|
5129 |
Egyéb, máshova nem sorolható kereskedelmi foglalkozású |
II. Turizmus-vendéglátás ágazat
1. Cukrász szaktechnikus szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Turizmus - vendéglátás
A szakma megnevezése: Cukrász szaktechnikus
A szakma azonosító száma: 5 1013 23 02
Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 80 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Cukrász szaktechnikus
|
1332 |
Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője |
5135 |
Cukrász |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Alkalmassági követelmények
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
2. Szakács szaktechnikus szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátásA szakmához rendelt FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Szakács Szaktechnikus |
5134 |
Szakács |
Szakács Szaktechnikus |
1332 |
Vendéglátó-tevékenységet folytató egység vezetője |
Szakács Szaktechnikus |
3222 |
Konyhafőnök, séf |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
3. Vendégtéri szaktechnikus szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátásA szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Vendégtéri szaktechnikus |
5131 |
Vendéglős |
1332 |
Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: Szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: Szükséges
4. Turisztikai technikus szakma
A szakma alapadatai
A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
Szakmairány: IdegenvezetőA szakmához rendelt FEOR szám
Szakmairány megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Idegenvezető |
5233 |
Autóbuszos idegenvezető |
|
5233 |
Barlangi idegenvezető |
|
5233 |
Halászati idegenvezető |
|
5233 |
Helyi idegenvezető |
|
5233 |
Múzeumi idegenvezető |
|
5233 |
Telepített idegenvezető |
|
5233 |
Túravezető |
|
5233 |
Vállalati idegenvezető |
|
5233 |
Városnéző idegenvezető |
Turisztikai szervező |
4221 |
Utazásszervező, tanácsadó |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
5. Cukrász szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás
A szakma megnevezése: Cukrász
A szakma azonosító száma: 4 1013 23 01
Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 80 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)
A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
A Cukrász szaktudásának köszönhetően cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. Célja olyan cukrásztermék létrehozása, amely megjelenésében, alapanyag-felhasználásában és ízében is a legmagasabb minőséget prezentálja. Alkotómunkája során szem előtt tartja a megrendelők igényeit, a cukrászati trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket. Tudatos szakemberként számítja ki a hozzávalók mennyiségét, árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ. Szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel. Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat. Idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Cukrász |
5135 |
Cukrász |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
6. Szakács szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás
A szakma megnevezése: Szakács
A szakma azonosító száma: 4 1013 23 05
Egybefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 80 óra (első évfolyamot követő nyári szünetben teljesítendő)
A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kíséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.
A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Szakács |
5134 |
Szakács |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
7. Pincér – vendégtéri szakember szakma
A szakma alapadatai
Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátásA szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám
Szakma megnevezése |
FEOR-szám |
FEOR megnevezése |
Pincér-vendégtéri szakember |
5132 |
Pincér |
A szakképzésbe történő belépés feltételei
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
Intézetek
AZ EGYETEMRŐL
HASZNOS OLDALAK