Tájékoztató díszoklevelek adományozásáról

Tájékoztató díszoklevelek adományozásáról

a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán

 

 

A Természettudományi és Informatikai Kar Kari Tanácsa minden év júniusában meghozott döntésével az érintett által benyújtott kérelem alapján az Egyetem azon volt hallgatójának adományoz (arany, gyémánt, vas, rubint vagy gránit díszoklevelet, aki egyetemi oklevelét 50, 60, 65, 70, vagy legalább 75 éve szerezte, közmegbecsülésre méltó, és szakmai munkájával, egész életútjával a Kar hírnevét öregbítette.

 

A díszdiploma kiadásához szükséges dokumentumok:


 • letölthető kérelem-nyomtatvány
 • az egyetemi oklevél vagy a korábban kiadott díszoklevél fénymásolata
 • egy oldal terjedelmű szakmai önéletrajz a díszoklevélben részesülők évkönyvében megjelentetés céljából (csak az első alkalommal benyújtott kérelem esetén kérjük mellékelni).

Legkésőbb az aktuális év (50, 60, 65, 70 vagy legalább 75 év elérése) április 30. napjáig kérjük eljuttatni a kérelmeket az alábbiak szerint:


 • postai úton az SZTE TTIK Dékáni Hivatal 6701 Szeged, Pf.: 428 címre, vagy
 • elektronikusan a diszdiploma@sci.u-szeged.hu e-mail címre.

  E-mailben történő jelentkezésnél a szakmai önéletrajzot aláírás nélkül, word formátumban kérjük megküldeni, az adatlapot aláírva, pdf-formátumban vagy képként.

   

  A díszoklevél átadására általában minden év szeptemberében ünnepélyes keretek között kerül sor vagy postai úton küldjük meg a kérelmezők részére.

   

  Annak érdekében, hogy az ünnepeltek számára még emlékezetesebbé tegyük e jeles alkalmat, minden évben összeállítunk egy évkönyvet, amely a díszdiplomások szakmai önéletrajzait tartalmazza. A kiadványba örömmel fogadunk az egyetemi évekből származó vidám anekdotákat is, amelyek Önökkel, hallgató társaikkal, vagy tanáraikkal kapcsolatosak, valamint olyan fényképeket, amelyek az egyetemi éveik alatt készültek (pl. laborgyakorlaton, terepgyakorlaton, évfolyam kiránduláson, tanteremben stb.).

   

  A díszdiploma adományozásával kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót ide kattintva olvashatja el.

   

  A díszdiplomákkal kapcsolatos esetleges kérdéseikkel kérjük, forduljanak a Dékáni Hivatal munkatársaihoz a 62/544-171 vagy a 62/546-744 telefonszámokon vagy a diszdiploma@sci.u-szeged.hu e-mailcímen.

   

   

  Örömmel várjuk minden kedves volt Hallgatónk jelentkezését!

  SZTE TTIK Dékáni Hivatal