zarokep-01

Lezárult az SZTE 100 első felvonása - A sport közösségformáló erejének nincsenek határai

Május 23-án lezárult az SZTE Sportközpont és Sportiroda által indított SZTE Mozdulj! – SZTE 100 online kihívás, melyhez szervezőként az Alma Mater is csatlakozott. A legaktívabb résztvevők szeptemberben vehetik át az emlékérmeket, de a sikerre való tekintettel a program most a karok és intézmények versengésével folytatódik június 20-ig.

Az egyetemi hallgatók és polgárok elképesztő utat tettek meg a kiírók által kitűzött és a saját maguk elé állított cél felé, amelyet sikerült elérni és sok esetben túlszárnyalni. A megmérettetés - a mozgás révén - rendszert vitt a több száz résztvevő mindennapjaiba. Térben és időben a versenyzők egymástól távol teljesítették a távokat, de a virtuális térben találkozva, a saját élmények és tapasztalatok megosztásával, valamint egymás biztatásával szinte csapattagként támogatták egymást. Bebizonyosodott, hogy a sport közösségformáló erejének nincsenek határai.


Az SZTE Sportközpont, Sportiroda és társszervezőként az SZTE Alma Mater legutóbbi online eseménye ismét népszerű volt, a tavalyi évnél is többen vettek részt rajta, és a felhívás újabb lendületet adott a szabadban történő rendszeres testmozgáshoz.  A visszajelzésekből kiderült, hogy a résztvevők számára minden izzadságcsepp megérte a küzdelmet.

 

A legjobb hallgatók már a második hét végére elérték a 100 kilométert, sőt saját határaikat feszegetve voltak, akik annak sokszorosát is. A kihívás végéig legtöbbet futó női hallgató 388,91 kilométert, a legjobb férfi hallgató, 440 kilométert teljesített.  A dolgozó/alumni futók is kitettek magukért, nőknél a legjobb 333,3 kilométerrel, a férfiaknál 867,8 kilométerrel került az élre.

 

Sokan a bejegyzések hatására kezdtek el futni, kerékpározni vagy túrázni. Kiderült az is, hogy aki idáig csak néhányszor és csak kisebb távokat futott hetente, a kihívás hatására megtáltosodott és képes volt az addig lehetetlennek tűnő célt megvalósítani. Összesen 91 hallgató és 21 dolgozó, alumni teljesítette a 100 kilométert és ezzel a nagyszerű eredménnyel kiérdemelte az egyedi érmet.

 

A kerékpáros kategóriában indulók a 100 km többszörösét tekerték le 7 hét alatt. A legtovább guruló hallgató a nőknél 1004,23 km-t, a férfiaknál 1064,11 km-t ért el.

Dolgozói/alumni kategóriában is elképesztő eredmények születtek. A legjobb nő 853,8 km, a legjobb férfi 2745 km távot teljesített. A túrázó hallgatók is kimagasló teljesítményeket gyalogoltak - női: 159,42 km, férfi: 104 km -szintén meghaladva a 100 km-t. A dolgozó/alumni kategória legjobbjai is tartották a lépést az egyetemistákkal (női: 488 km, férfi: 155 km).

 

A megérdemelt érmeket és díjakat szeptemberben egy ünnepélyes átadó keretében vehetik át a helyezettek.

 

Az alumni tagok és az egyetemi dolgozók számára a kilométerek gyűjtése tovább folytatódik  – június 20-ig az egységek és karok mérhetik össze erejüket. További részletek itt.


SZTEinfo

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket