2024. március 28., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 

Népszerűek az SZTE keresztféléves képzései

A Szegedi Tudományegyetem hat karán indultak keresztféléves mesterképzések. 2020 februárjában összesen 143 hallgató kezdte meg tanulmányát valamely mesterképzésen. A legnépszerűbb szakok között van az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, a vállalkozásfejlesztés és a programtervező informatikus szak is.

A korábbi évekhez képest változatlanul magas számban, összesen 143-an kezdték meg mesterképzésüket a keresztféléves eljárásban a 2020-as tavaszi szemeszterben a Szegedi Tudományegyetem hat karán.


Az SZTE BTK négy szakon hirdetett mesterképzést, az SZTE ETSZK és az SZTE MGK egy szakon, az SZTE GTK-n pedig négy szakon tanulhattak tovább a végzett hallgatók. A mérnöki képzések iránt érdeklődők az SZTE MK öt mesterképzése közül választhattak, az SZTE TTIK-n pedig kilenc szakon folytathatták tanulmányaikat a hallgatók.


Az SZTE GTK négy szakja közül a vállalkozásfejlesztés volt idén a legnépszerűbb: 14-en nyertek felvételt a mesterképzésre. Az SZTE MK-n az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki szak volt a legnépszerűbb, itt 30 hallgató kezdte meg tanulmányait. Az SZTE MGK vidékfejlesztési agrármérnöki szakjára 14-en jutottak be, míg az SZTE TTIK 9 meghirdetett képzése közül a programtervező informatikus szak bizonyult a legnépszerűbbnek. Ezen a szakon 14-en kezdték meg tanulmányaikat.


SZTEinfo

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket