2024. április 25., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 

Pan-EUHackathon

#EUvsVIRUS challange: Virtuális hackhaton a koronavírussal kapcsolatos fejlesztésekről

Szegedi kutatók is beneveztek a nemzetközi EUGLOH csapat tagjaként az Európai Bizottság szervezésében megvalósuló #EUvsVIRUS challenge elnevezésű hackhatonra.

2020. április 24. és 26. között zajlik az Európai Bizottság szervezésében a #EUvsVIRUS challenge, melyre a EUGLOH projektben részt vevő európai egyetemek közös csapatot állítanak ki. A szövetség tagjai a Szegedi Tudományegyetem mellett a francia Paris-Saclay Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, a portugál Portói Egyetem és a német Ludwig-Maximilian Egyetem, amelyek most együtt mutatják meg, hogy a projekt, amely a globális egészséggel foglalkozik, milyen eszközökkel tud hozzájárulni a járvány kezeléséhez.


A csapat összesen hat kisebb egységeinek, „alcsapatainak” mindegyike a EUGLOH nevet viseli, azonban a legváltozatosabb tudományterületeket képviseli. A nevezők között van például a távoktatás kihívásaira megoldást kínáló, az álhírek terjedésével és a védőfelszerelésekkel foglalkozó egység is.


A Szegedi Tudományegyetem a EUGLOH szövetség tagjaként szintén nevezett csapatot a virtuális hackhatonra. A háromfős csapat Dr. Röst Gergely kutatócsoport-vezető ajánlásával a koronavírus- járvány terjedését kutatja fiktív adatokon, matematikai modellek segítségével.


A csapatban az SZTE TTIK Bolyai Intézet alábbi munkatársai vesznek részt, akiket az SZTE Virtus Program mentorai, Tóth Miklós és Huszár Sándor segítenek a felkészülésben.

  • Boldog Péter, fizikus és biológus PhD. hallgató
  • Dr. Vizi Zsolt, tudományos munkatárs, matematikus
  • Bogya Norbert, tudományos segédmunkatárs, matematikus

A kutatási projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal kötött támogatási szerződés alapján valósult meg.


A hackhaton weboldala itt elérhető.

További információk a EUGLOH szövetségről itt.

További információk a kutatásról itt, valamint a Facebookon érhető el.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket